Er I en familie, der elsker mexicansk mad? Så er det måske på tide, I prøver noget andet end de traditionelle tacos. Det hjælper vi gerne med, i form af denne fantastiske opskrift på enchiladas! Her fylder vi tortillabrød med kylling og ost, folder dem til pakker, og steger dem sprøde og gyldne. Vi serverer vores enchiladas med crème fraiche, sprøde tortillachips og en krydret salsa med lime, chili, majs, tomat, avocado og koriander.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Revet gouda
1 stk
Lime
2 stk
Tomat
2 stk
Tortillabrød
75 g
Tortillachips
½ stk
Majs
1 stk
Koriander
1 stk
Avocado
75 ml
Crème fraiche
4 g
Kyllingebouillon
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
5 g
Tex-Mex
1 g
Chiliflager
195 g
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til sauce
1 spsk
Smør til stegning
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Placer kylling på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt.
Bag i ovnen i 17-19 min, eller indtil gennemstegt.
Træk kødet i strimler med to gafler på bagepladen.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, hak tomat groft og koriander fint.
Hæld væde fra majs, og halver lime.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og hak groft.
Bland olivenolie, salt, limesaft, chiliflager, majs, tomat, avocado og koriander i en stor skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Svits Tex-Mex i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt kylling, hakkede tomater, kyllingebouillon og vand, vend sammen, og lad simre i 2-3 min.
Fordel kylling på tortillabrød (lad 3 cm kant være fri), top med gouda, og krydr med et nip peber.
Fold sammen til firkantede enchiladas.
Smelt smør i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg enchiladas i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne.
Skær enchiladas igennem diagonalt.
Anret enchiladas på tallerkener.
Server med crème fraiche, tortillachips og salsa.