I aften frister vi med en fantastisk ret med kylling. Kylling Kiev indebærer, at kyllingebryst bliver fyldt og ovnstegt til perfektion. Vi fylder vores kylling med hvidløgssmør og ost, og panerer den derefter i panko. Fantastiske tilbehør er blød kartoffelmos og en sprød spidskålssalat med tranebær og honning-sennepsdressing.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Kyllingebouillon
150 ml
Madlavningsfløde
50 g
Panko
1 stk
Hvidløgsfed
20 g
Honning-sennepsdressing
50 g
Revet gouda
1 pose
Basilikum
20 g
Tranebær
280 g
Kyllingebryst
20 g
Finrevet ost
150 g
Spidskål, skåret
500 g
Bagekartoffel
3 dl
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
2 spsk
Smør til mos
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1
Æg til panering
½ dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Tag smør ud af køleskabet.
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern. Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, finrevet ost, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak hvidløg fint.
Bland hvidløg, smør i en lille skål.
Læg hånden fladt på hvert kyllingebryst, og lav et snit (men skær ikke helt igennem) med en skarp kniv.
Krydr med et nip salt, fyld med hvidløgssmør og revet ost, og fold sammen.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Kom panko i en tredje dyb tallerken.
Vend kylling i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 11-12 min.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, bland spidskål, tranebær, honning-sennepsdressing og et nip salt i en mellemstor skål.
Hak basilikum fint.
Opvarm samme stegepande (tør af først) på middel varme.
Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon og vand, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.
Vend basilikum i saucen lige inden servering.
Anret kylling, kartofler og salat på tallerkener.
Server med sauce.