Tag hele familien med i køkkenet i aften, vi skal nemlig lave en masse godt. Vi ovnbager rødbede, gulerod, kartofler og pastinak, og vender dem derefter med salat. De får selskab i ovnen af kuller, som vi topper med sennep og oste-pankoblanding. Vi serverer herlighederne med en cremet urtecreme med fraiche, hvidløg og frisk persille.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Panko
75 ml
Fraiche
300 g
Kartofler
½ stk
Hvidløgsfed
250 g
Kuller
15 g
Sennep
1 stk
Rødbede
60 g
Blandet salat
20 g
Finrevet ost
1 stk
Pastinak
1 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
½ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til panering
¼ tsk
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær rødbede (uskrællet), gulerod (uskrællet), kartofler (uskrællet) og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Bland finrevet ost, panko, olivenolie og et nip salt og peber i en lille skål.
Dup fisk tør med køkkenrulle, krydr med salt, og overfør til et ildfast fad med bagepapir.
Smør fisk med sennep, og top med pankotopping.
Pres med en ske, så den fastner.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, skyl salat.
Hak persille fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland fraiche, hvidløg, persille og et nip salt og peber i en lille skål.
Vend bagte rodfrugter med salat på bagepladen lige inden servering.
Krydr med et nip salt.
Anret rodfrugter og fisk på tallerkener.
Server med urtecreme.