I aften laver vi grillost, som får fantastisk smag af at blive stegt sammen med oregano. Farverigt tilbehør med masser af tekstur er velsmagende bouillonkogt perlecouscous, som vi blander med peberfrugt, citron og persille og ovnbagt blomkål og løg. Vi topper med kølende citronyoghurt, og så er maden klar.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ g
Oregano, tørret
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Peberfrugt
4 g
Panamad
1 stk
Løg
275 g
Blomkål
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
170 g
Perlecouscous
(Indeholder Hvede, Gluten)
½ pose
Bredbladet persille
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Citron
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
1 spsk
Smør (trin 2)
4 dl
Vand (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær løg i 2 cm både.
Skær blomkål [½ stk, 2P] i 1 cm buketter.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Panamad, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Steg hvidløg 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [4 dl | 8 dl], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt perlecouscous, sænkt til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil bløde. Hæld overskydende vand fra.
Hak persille [½ pose, 2P] fint.
Skær grillost i 1 cm skiver.
Skær citron i både.
Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg grillost med oregano [½ pakke, 2P] i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden.
Vend bagte grøntsager, persille og et nip salt og peber i gryden med perlecouscous.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Anret perlecouscous og grøntsager i dybe tallerkener.
Top med grillost og yoghurt.
Server med resterende citronbåde.