Oreganostegt grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Oreganostegt grillost

Oreganostegt grillost

med perlecouscous og krydrede grøntsager

I aften laver vi grillost, som får fantastisk smag af at blive stegt sammen med oregano. Farverigt tilbehør med masser af tekstur er velsmagende bouillonkogt perlecouscous, som vi blander med peberfrugt, citron og persille og ovnbagt blomkål og løg. Vi topper med kølende citronyoghurt, og så er maden klar.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Selleri
Mælk
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Oregano, tørret

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

1 stk

Peberfrugt

4 g

Panamad

1 stk

Løg

275 g

Blomkål

200 g

Grillost

(Indeholder Mælk)

170 g

Perlecouscous

(Indeholder Hvede, Gluten)

½ pose

Bredbladet persille

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron

75 ml

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 2)

4 dl

Vand (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3489 kJ
Kalorier (kcal)834 kcal
Fedt37.5 g
Mættet fedt28.3 g
Kulhydrat78.7 g
Sukker18 g
Protein40.9 g
Salt5.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Skær løg i 2 cm både.

Skær blomkål [½ stk, 2P] i 1 cm buketter.

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med Panamad, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.

Kog perlecouscous
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Smelt smør [1 spsk I 2 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.

Steg hvidløg 1-2 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand [4 dl | 8 dl], salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tilsæt perlecouscous, sænkt til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil bløde. Hæld overskydende vand fra.

Forbered råvarer
3

Hak persille [½ pose, 2P] fint. 

Skær grillost i 1 cm skiver.

Skær citron i både.

Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt og peber i en mellemstor skål.

Steg grillost
4

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg grillost med oregano [½ pakke, 2P] i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden. 

Bland grøntsager og couscous
5

Vend bagte grøntsager, persille og et nip salt og peber i gryden med perlecouscous.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
6

Anret perlecouscous og grøntsager i dybe tallerkener.

Top med grillost og yoghurt.

Server med resterende citronbåde.