Tag med til eksotiske Oceanien og smag på Moanas tropiske festmad! Vi laver stegte rejer med ingefær og ananas, som vi glaserer i ananassaft, og krydrer med vores egen krydderiblanding, Hello Sunrise. Hertil serverer vi kokos-hvidløgsris og sauterede grøntsager. Vi pynter retten med tørret kokos, og hvis børnene er kreative i køkkenet, kan de anrette kokosen i et smukt bølgemønster.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Langkornede hvide ris
1 tsk
Ingefær
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Rødløg
1 stk
Tomat
15 g
Kokosmel
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
½ dåse
Ananasskiver
150 g
Kongerejer
(Indeholder Krebsdyr)
2 g
Hello Sunrise
(Indeholder Selleri, Sennep)
1 stk
Lime
½ spsk
Olie til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til rejer
1 spsk
Smør til sauce
1 dl
Vand til sauce
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en gryde på middel varme.
Svits hvidløg og halvdelen af kokosmel i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, riv ingefær (uskrællet) fint.
Skær peberfrugt i 2 cm tern.
Skær tomat i både.
Skær rødløg i 1 cm tern.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt, rødløg, tomat og et nip salt og peber i 3-4 min, eller indtil møre. Overfør til en tallerken, og hold varmt.
Imens, hak ananasringe groft (og gem saften fra dåsen).
Skær lime i både.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer, ingefær, Hello Sunrise og salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
Tilsæt smør, vand, ananas og ananassaft, og steg i 1 min, eller indtil rejer er glaserede.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret ris, grøntsager og rejer på tallerkener.
Drys resterende kokosmel over retten i et bølgemønster.