Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusiv opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 2 portioner. Med vores færdige butterdej bliver det en leg at lave disse virale Upside down-butterdejstærter, som er geniale til snack eller forret. Vi laver to varianter - en med cherrytomater og rørt ricotta, og en med gruyère, løg og honning - og drysser alle vores små tærter med frisk timian!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Butterdej
125 g
Cherrytomater
2 stk
Rødløg
25 g
Honning
1 stk
Timian
50 g
Revet Gruyere
12 ml
Balsamico
100 g
Ricotta
1 stk
Æg til butterdej
¼ tsk
Salt til ricotta
1 spsk
Olie til tærte
¼ tsk
Salt til tærte
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Pluk timian.
Halver cherrytomater.
Skær løg i 1 cm tykke skiver.
TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.
Skær butterdej ud i 6 lige store stykker.
Dryp 6 cirkler af olivenolie direkte på et stykke bagepapir på en bageplade.
Dryp de 6 cirkler med balsamico, og dryp 3 af cirklerne med honning.
Krydr hver cirkel med et nip salt og peber.
TIP: Kom honning i en skål med varmt vand i 1 min, hvis den er stivnet.
Fordel 2 skiver løg på oliecirklerne med honning. Top med revet gruyère.
Fordel cherrytomater med skæresiden nedad på resterende oliecirkler.
Fordel butterdejsstykkerne ovenpå.
Pisk æg i en lille skål.
Pensl butterdejsstykker med æg.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil butterdej er gylden.
Bland ricotta, salt og et nip peber i en lille skål.
Top tomattærter med ricotta.
Drys alle tærter med timian, og server mens de er varme.