Skip to main content
Upside down-minibutterdejstærter
Upside down-minibutterdejstærter

Upside down-minibutterdejstærter

2 portioner | med cherrytomater og karamelliserede løg

Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusiv opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 2 portioner. Med vores færdige butterdej bliver det en leg at lave disse virale upside down-minibutterdejstærter, som er geniale til snack eller forret. Vi laver to varianter - en med cherrytomater og rørt ricotta, og en med gruyère, løg og honning - og drysser alle vores små tærter med frisk timian!

Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Butterdej

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)

125 g

Cherrytomater

2 stk

Rødløg

25 g

Honning

1 stk

Timian

50 g

Revet gruyère

(Indeholder: Mælk)

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

100 g

Ricotta

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olie til tærte

¼ tsk

Salt til tærte

1 stk

Æg til butterdej

¼ tsk

Salt til ricotta

Næringsindhold

Energi (kJ)3364 kJ
Kalorier (kcal)804 kcal
Fedt55.1 g
Mættet fedt10.9 g
Kulhydrat56.2 g
Sukker16.8 g
Kostfibre4.5 g
Protein21.3 g
Kolesterol0.1 mg
Salt3.7 g
Potassium115.2 mg
Calcium17.6 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). 

Pluk timian.

Halver cherrytomater.

Skær løg i 1 cm tykke skiver. 

TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.

Forbered upside down-tærter
2

Skær butterdej ud i 6 lige store stykker.

Dryp 6 cirkler af olivenolie direkte på et stykke bagepapir på en bageplade.

Dryp de 6 cirkler med balsamico, og dryp 3 af cirklerne med honning.

Krydr hver cirkel med et nip salt og peber.

TIP: Kom honning i en skål med varmt vand i 1 min, hvis den er stivnet.

Bag upside down-tærter
3

Fordel 2 skiver løg på oliecirklerne med honning. Top med revet gruyère.

Fordel cherrytomater med skæresiden nedad på resterende oliecirkler.

Fordel butterdejsstykkerne ovenpå.

Pisk æg i en lille skål.

Pensl butterdejsstykker med æg.

Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil butterdej er gylden.

Bland ricotta, salt og et nip peber i en lille skål.

Server
4

Top tomattærter med ricotta.

Drys alle tærter med timian, og server varme.