
Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusiv opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 2 portioner. Med vores færdige butterdej bliver det en leg at lave disse virale upside down-minibutterdejstærter, som er geniale til snack eller forret. Vi laver to varianter - en med cherrytomater og rørt ricotta, og en med gruyère, løg og honning - og drysser alle vores små tærter med frisk timian!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
225 g
Butterdej
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)
125 g
Cherrytomater
2 stk
Rødløg
25 g
Honning
1 stk
Timian
50 g
Revet gruyère
(Indeholder: Mælk)
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
100 g
Ricotta
(Indeholder: Mælk)
1 spsk
Olie til tærte
¼ tsk
Salt til tærte
1 stk
Æg til butterdej
¼ tsk
Salt til ricotta

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Pluk timian.
Halver cherrytomater.
Skær løg i 1 cm tykke skiver.
TIP: Hold længst oppe på timianstilken, og træk dine fingre ned langs stilken for at frigøre bladene.

Skær butterdej ud i 6 lige store stykker.
Dryp 6 cirkler af olivenolie direkte på et stykke bagepapir på en bageplade.
Dryp de 6 cirkler med balsamico, og dryp 3 af cirklerne med honning.
Krydr hver cirkel med et nip salt og peber.
TIP: Kom honning i en skål med varmt vand i 1 min, hvis den er stivnet.

Fordel 2 skiver løg på oliecirklerne med honning. Top med revet gruyère.
Fordel cherrytomater med skæresiden nedad på resterende oliecirkler.
Fordel butterdejsstykkerne ovenpå.
Pisk æg i en lille skål.
Pensl butterdejsstykker med æg.
Bag i ovnen i 15-20 min, eller indtil butterdej er gylden.
Bland ricotta, salt og et nip peber i en lille skål.

Top tomattærter med ricotta.
Drys alle tærter med timian, og server varme.