Ugens fisk kommer til at blive elsket af hele familien. Her har vi taget klassiske ingredienser og skabt et fyrværkeri af smage og farver. Vi laver en delikat sej, som er paneret i panko og middelhavskrydderier. Vi serverer den med hjemmelavede sprøde fritter, en skøn tomatsalat med zucchini, basilikum og chili og fraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Zucchini
12.5 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
250 g
Sej
(Indeholder: Fisk)
½ g
Chiliflager
125 g
Cherrytomater
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
4 g
Middelhavsdrøm
500 g
Kartofler
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Basilikum
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Sukker til tomat
1 spsk
Olie til panering
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, halver cherrytomater, og placer i et hjørne på en anden bageplade med bagepapir.
Dryp med en smule olivenolie og balsamico, krydr med sukker og et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20 min, eller indtil de har fået farve.
Bland panko, olivenolie, Middelhavsdrøm og et nip salt og peber i en mellemstor skål.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt og et nip peber.
Placer fisk på bagepladen med cherrytomater, når de har 13 min tilbage i ovnen.
Top med panering, og tryk til, så den sidder fast.
TIP: Noget af paneringen vil falde af når fisken bages, men det gør ikke noget - det skal bruges senere.
Bag fisk i ovnen i 12-13 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, skræl zucchini til lange, tynde bånd, og hak den indre del fint.
Hak basilikum fint.
Bland olivenolie, zucchini, basilikum, chiliflager, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Tilsæt cherrytomater, og vend sammen.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret fisk, fritter og salat på tallerkener.
Drys med overskydende panering.
Server med fraiche.