Middelhavsinspireret rejegryde
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspireret rejegryde

Middelhavsinspireret rejegryde

med langkornede ris og frisk basilikum

I aften drømmer vi os væk til Middelhavet og laver en forførende god gryderet med rejer, tomat, løg, calabresepesto, fløde og vores egen krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit. Vidunderligt tilbehør er langkornede ris med hvidløg og frisk basilikum.

Tags:
Hurtig
Spis mig først
Allergener:
Æg
Mælk
Krebsdyr
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

2 stk

Tomat

150 g

Langkornede hvide ris

½ g

Chiliflager

60 g

Calabresepesto

4 g

Hvide Løjer & Urter

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

30 g

Spinat

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Basilikum

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olie til stegning

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 spsk

Olie til grøntsager

½ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til rejer

1 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2726 kJ
Kalorier (kcal)652 kcal
Fedt28.8 g
Mættet fedt12.4 g
Kulhydrat78.5 g
Sukker9.9 g
Protein18.5 g
Salt7.7 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, hak tomat groft.

Hak basilikum groft.

Skyl spinat.

Steg tomat
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg tomat, Mamas Favorit, Hvide Løjer & Urter, chiliflager og salt i 2-3 min, eller indtil næsten møre.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Lav rejegryde
4

Krydr rejer med et salt.

Tilsæt calabresepesto, rejer, madlavningsfløde, grøntsagsbouillon og vand til stegepanden, og lad simre i 3-4 min, eller indtil saucen er tyknet og rejerne er gennemtilberedte.

Smag til med salt og peber.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Tilsæt spinat
5

Tilsæt spinat lige inden servering, og rør rundt.

Server
6

Anret ris og rejegryde i dybe tallerkener.

Top med basilikum.