I aften drømmer vi os væk til Middelhavet og laver en forførende god gryderet med rejer, tomat, løg, calabresepesto, fløde og vores egen krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit. Vidunderligt tilbehør er langkornede ris med hvidløg og frisk basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
2 stk
Tomat
150 g
Langkornede hvide ris
½ g
Chiliflager
60 g
Calabresepesto
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
30 g
Spinat
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Basilikum
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ spsk
Olie til stegning
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1 spsk
Olie til grøntsager
½ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til rejer
1 dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak tomat groft.
Hak basilikum groft.
Skyl spinat.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg tomat, Mamas Favorit, Hvide Løjer & Urter, chiliflager og salt i 2-3 min, eller indtil næsten møre.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Krydr rejer med et salt.
Tilsæt calabresepesto, rejer, madlavningsfløde, grøntsagsbouillon og vand til stegepanden, og lad simre i 3-4 min, eller indtil saucen er tyknet og rejerne er gennemtilberedte.
Smag til med salt og peber.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Tilsæt spinat lige inden servering, og rør rundt.
Anret ris og rejegryde i dybe tallerkener.
Top med basilikum.