Middelhavsinspireret hakkebøf
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Middelhavsinspireret hakkebøf

Middelhavsinspireret hakkebøf

med bagte grøntsager og bouillonkogt bulgur

I aften tager vi en kulinarisk tur til Grækenland og laver fantastiske hakkebøffer, der får den perfekte smag af vores færdige krydderiblanding Panamad. Vi koger også bulgur, som vi blander med persille. Vi serverer hakkebøfferne og bulgur sammen med bagte grøntsager og citronyoghurt.

Tags:
<650 kcal 2P-baseret
Proteinrig
Allergener:
Gluten
Hvede
Æg
Selleri
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Peberfrugt

2 stk

Tomat

2 g

Middelhavsdrøm

½ stk

Løg

250 g

Hakket oksekød

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

85 g

Bulgur

(Indeholder Hvede, Gluten)

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder Selleri)

½ stk

Citron

1 pose

Bredbladet persille

1 pakke

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

4 dl

Vand (trin 1)

1 stk

Æg (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2426 kJ
Kalorier (kcal)580 kcal
Fedt20.8 g
Mættet fedt8.6 g
Kulhydrat54.3 g
Sukker12.7 g
Protein39.8 g
Salt4.9 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [4 dl | 8 dl] i kog i en gryde. Skær tomat, rød peberfrugt [1/2 stk , 2P] og gul peberfrugt i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med Middelhavsdrøm og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 10-15 min.

Bland fars
2

Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint. Hak persille fint. Bland hakket oksekød, rødløg, æg* [1 stk | 2 stk], panko, Mamas favorit, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], et nip peber* og halvdelen af persille i en stor skål. Form fars til 2 cm tykke hakkebøffer (1 pr. person). 

Steg hakkebøffer
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hakkebøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegt. VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Kog bulgur
4

Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon til gryden med kogende vand*, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.

Bland bulgur
5

Skær citron i både. Tilsæt resterende persille (gem lidt til anretning) og en smule olivenolie* til gryden med færdigkogt bulgur, og rør rundt. Bland yoghurt, et skvæt citronsaft og et nip salt* og peber* i en lille skål.

Server
6

Anret bulgur i dybe tallerkener. Top med hakkebøffer, grøntsager og en klat yoghurt. Drys med resterende persille. Server med citronbåde.