
Middelhavsinspireret grøntsagspasta
med cremet ricottasauce og snittet purløg
En fantastisk alt-i-en ret, med masser af smager og farver. Den skønne sauce indeholder ricotta og herlige grøntsager, zucchini, svampe, tomat og hvidløg. Saucen blandes med pasta i gryden, så der bliver mindre opvask! Vi topper med revet ost, purløg og solsikkekerner, for at give retten et ekstra twist!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
½ stk
Zucchini
200 g
Champignon
1 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Tomat
1 pose
Purløg
4 g
Middelhavsdrøm
½ pakke
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
100 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
20 g
Italiensk hård ost, høvlet
(Indeholder Mælk)
250 g
Tagliatelle
(Indeholder Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Æg, Sennep)
20 g
Solsikkefrø
(Kan indeholde Sesam, Nødder, Jordnødder)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Smør (trin 5)
½ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Fremgangsmåde
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skær zucchini [1/2 stk, 2P] i 2 cm tern.
Skær svampe i tynde skiver.
Hak tomat groft.
Snit purløg fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Steg svampe i 2-3 min.
Sænk til middel varme.
Tilsæt zucchini, krydr med et nip salt og peber, og steg videre i 4-5 min, eller indtil gylden.
Overfør til en skål.
Kom pasta i gryden med kogende vand, og kog i 3-4 min, eller indtil ‘al dente’.
Gem en smule pastavand [1/2 dl | 1 dl], og hæld resten fra.
Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie i gryden.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt tomat, hvidløg og Middelhavsdrøm, og steg i 2-4 min.
Sænk til lav varme.
Tilsæt grøntsagsbouillon, ricotta, crème fraiche [1/2 pakke, 2P], pastavand og halvdelen af purløg, og krydr med salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber.
Tilsæt zucchini, svampe og pasta, og vend sammen.
Tilsæt smør [1 spsk | 2 spsk], og rør rundt.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Drys med høvlet ost, solsikkefrø og resterende purløg.