Vores Middelhavs-zucchinitærte på butterdej bringer de solrige smage fra Middelhavet ind i dit køkken. Nyd både smagen af ricotta og basilikumgremolata, for denne tærte er let, frisk og perfekt til enhver lejlighed. Vi fuldender måltidet med en fyldig rucolasalat med tomat og solsikkekerner.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
225 g
Butterdej
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sesam)
2 stk
Tomat
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Basilikum
200 g
Ricotta
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Rød chili
40 g
Rucola
1 stk
Citron
4 g
Middelhavsdrøm
1 stk
Zucchini
20 g
Solsikkekerner
(Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter, Jordnødder)
¼ tsk
Salt til ricotta
½ tsk
Salt til grøntsager
1 spsk
Olie til grøntsager
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Tag butterdej ud af køleskabet.
Rul butterdej ud, og overfør til en bageplade med bagepapir.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland ricotta, salt og hvidløg i en lille skål.
Skræl zucchini til lange, tynde bånd.
Bland zucchini, salt, Middelhavsdrøm og olivenolie i en stor skål.
Smør ricotta på butterdej med 1 cm til kanten.
Top med zucchini.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gylden og sprød.
Imens, skyl rucola.
Hak tomat groft.
Bland rucola og tomat i en mellemstor skål.
Hak basilikum og chili fint.
Halver citron.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Bland basilikum og chili i en lille skål.
Vend olivenolie, solsikkekerner, et skvæt citronsaft og salt i salat.
Skær zucchinitærte i stykker, og anret tærte og salat på tallerkener.
Top tærte med basilikumgremolata.