I aften drømmer vi os væk til Middelhavet, og laver en fantastisk pastaret med spaghetti, tomat, hvidløg, røget paprika, spinat, zucchini og masser af skønne krydderier. Vi topper herlighederne med sprøde grillost-croutoner og frisk basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Grillost
(Indeholder Mælk)
½ pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
1 stk
Zucchini
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Spaghetti
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja)
4 g
Røget paprika
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 pose
Basilikum
½ g
Chiliflager
30 g
Spinat
¼ tsk
Salt (trin 1)
2 spsk
Hvedemel (trin 2)
1 stk
Æg (trin 2)
2 spsk
Olivenolie (trin 2)
1 tsk
Sukker (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
2 spsk
Smør (trin 5)
6.5 dl
Vand (trin 4)
½ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Skær zucchini i 1 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
Imens, skær grillost i 2 cm tern.
Bland hvedemel [2 spsk] [4 spsk] og peber i en dyb tallerken.
Pisk æg [1 stk I 2 stk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko og olivenolie [2 spsk I 4 spsk] i en tredje dyb tallerken.
Vend grillost i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panko.
Placer grillost på en bageplade med bagepapir, og bag i 15-20 min, eller indtil gylden.
Hak hvidløg og løg fint.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor gryde på middelhøj varme.
Steg løg i 2-3 min, eller indtil næsten bløde.
Tilsæt hvidløg, røget paprika, Hvide Løjer & Urter, chiliflager [1/2 pakke, 2P], sukker [1 tsk | 2 tsk] og Middelhavsdrøm, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
TIP: Spring chiliflagene over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Tilsæt hakkede tomater [1/2 pakke, 2P], vand [6,5 dl | 13 dl], pasta og salt [1/2 tsk | 1 tsk].
Sænk til middel varme, og lad simre i 12-14 min, eller indtil ‘al dente'.
TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid. - Tilsæt mere vand, hvis pastaen virker tør.
Hak basilikum groft.
Skyl spinat.
Tilsæt smør [2 spsk | 4 spsk], spinat, zucchini og et nip salt til gryden lige inden servering, og vend sammen indtil spinat er faldet sammen.
Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med grillost og basilikum.