En fantastisk alt-i-en ret med masser af smage og farver. Aftenens spændende mexicanske kyllingebowl indeholder kylling med ost, ris kogt med mexicanske krydderier, salsa med tomat, maks, rødløg, oregano og lime og en dejlig avocadomos. Vi topper vores skønne kyllingebowl med crème fraiche og krydret sriracha, og serverer den med tortillachips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
1 stk
Avocado
150 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
½ stk
Rødløg
37.5 g
Tortillachips
2 stk
Tomat
1 pose
Oregano
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
10 g
Sriracha
5 g
Tex-Mex
1 stk
Lime
½ stk
Hvidløgsfed
150 g
Langkornede hvide ris
½ dåse
Majs
¼ tsk
Salt (trin 1)
½ spsk
Smør (trin 2)
3 dl
Vand (trin 2)
½ tsk
Salt (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 4)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Krydr kylling med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk], og overfør til en bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 15-18 min, eller indtil gennemtilberedt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt
Smelt smør [½ spsk | 1 spsk] i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits Tex-Mex i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 5,5 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hæld væde fra majs [½ dåse, 2P].
Skær tomat i 1 cm tern.
Hak rødløg [1/2 stk, 2P] fint.
Hak oregano groft.
Skær lime i både.
Bland tomat, majs, rødløg, oregano og et stort skvæt limesaft i en skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. Krydr med salt og peber.
Pres eller hak hvidløg [1/2 stk, 2P] fint.
Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og mos med hvidløg, et stort skvæt limesaft, halvdelen af creme fraiche, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og peber i en skål.
Træk kylling i strimler med to gafler.
Top kylling med revet ost, og lad smelte.
Anret ris i dybe tallerkener, og top med kylling, salsa og avocadomos.
Top med crème fraiche og sriracha [½ pakke, 2P].
Server med tortillachips [½ pose, 2P].
TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.