Mexicansk inspireret rejebowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicansk inspireret rejebowl

Mexicansk inspireret rejebowl

med cremet avocado og spicy peanuts

I aften laver vi en vidunderlig mexicansk rejebowl med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge basmatiris. Mens risene koger, laver vi spicy peanuts med chili og steger rejer med lime og Tex-Mex krydderier. Bowlen fyldes med ris, rejer, pico de gallo, spicy peanuts og avocado og toppes med cajunyoghurt.

Tags:
Hurtig
Spis mig først
Allergener:
Jordnødder
Mælk
Krebsdyr
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 pose

Koriander

1 stk

Lime

1 stk

Avocado

1 stk

Tomat

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

150 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

150 g

Basmatiris

2 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

5 g

Tex-Mex

1 g

Chiliflager

½ stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til salsa

¼ tsk

Salt til sauce

½ spsk

Olie til peanutolie

¼ tsk

Salt til peanutolie

¼ tsk

Sukker til peanutolie

¼ tsk

Salt til rejer

1 spsk

Smør til sauce

1 spsk

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3033 kJ
Kalorier (kcal)725 kcal
Fedt34.3 g
Mættet fedt13.3 g
Kulhydrat74.1 g
Sukker7.2 g
Protein22.8 g
Salt6 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav pico de gallo
2

Imens, hak tomat, rødløg og koriander fint.

Skær lime i både.

Bland tomat, rødløg, koriander, limesaft, salt og peber i en mellemstor skål.

Bland yoghurt, Ay Cajun-ba og salt i en lille skål.

Lav spicy peanuts
3

Hak peanuts groft.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Rist peanuts i 2-3 min, eller indtil let gyldne.

Tag panden af varmen, og tilsæt chiliflager, sukker, salt og peber. Rør rundt, og overfør til en skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Forbered avocado
4

Imens, halver avocado, og fjern sten.

Grav indmad ud med en ske, skær i tynde skiver, og krydr med et nip salt.

Steg rejer
5

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer med Tex-Mex og salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.

Tilsæt smør, vand og et skvæt limesaft, rør indtil smørret er smeltet, og tag panden af varmen.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Server
6

Anret ris, pico de gallo, avocado og rejer i dybe tallerkener.

Top rejer med limesmør.

Drys med peanuts.

Server med cajunmayonnaise.