Skip to main content
Mexicansk quinoabowl

Mexicansk quinoabowl

2 portioner | med guacamole og tortillachips

Lækre og enkle opskrifter til hverdagens små øjeblikke. Hver opskrift indeholder nemme instruktioner med kun 4 trin og alle de ingredienser, du har brug for til 2 personer. Vi blander quinoa til en spændende mexikanskbowl med ovnbagt sød kartoffel, tomat, snittet salat, guacamole og serverer med sprøde tortillachips og kølende fraiche.

Allergener:
Mælk
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Quinoa

450 g

Sød kartoffel

1 stk

Avocado

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

75 g

Tortillachips

(Kan indeholde spor af: Mælk)

1 stk

Tomat

150 g

Snittet kålsalat

1 stk

Citrusfrugt

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

½ tsk

Salt til quinoa

5 dl

Vand til quinoa

¼ tsk

Salt til guacamole

1 spsk

Olie til dressing

¼ tsk

Salt til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)3616 kJ
Kalorier (kcal)864 kcal
Fedt41.1 g
Mættet fedt9 g
Kulhydrat103.2 g
Sukker10.1 g
Kostfibre14.7 g
Protein18.5 g
Salt3.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium686 mg
Calcium35.5 mg
Iron0.9 mg

Fremgangsmåde

Bag sød kartoffel
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern. 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Kog quinoa
2

Bring vand i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt quinoa, bouillon og salt, og kog under låg på middellav varme i 12-15 min. Tag gryden af varmen, og hæld væde fra gryden. 

Halver citrusfrugt. 

Bland olivenolie, citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en lille skål.  

Vend citrusdressing i quinoa. 

Lav guacamole
3

Imens, halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske.

Mos avocado med salt og et nip peber i en mellemstor skål. 

Hak tomat fint. 

Skyl salat.

TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Server
4

Anret quinoa i skåle. 

Top med sød kartoffel, tomat, salat, guacamole, fraiche og tortillachips.