
Lækre og enkle opskrifter til hverdagens små øjeblikke. Hver opskrift indeholder nemme instruktioner med kun 4 trin og alle de ingredienser, du har brug for til 2 personer. Vi blander quinoa til en spændende mexikanskbowl med ovnbagt sød kartoffel, tomat, snittet salat, guacamole og serverer med sprøde tortillachips og kølende fraiche.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
100 g
Quinoa
450 g
Sød kartoffel
1 stk
Avocado
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde spor af: Mælk)
1 stk
Tomat
150 g
Snittet kålsalat
1 stk
Citrusfrugt
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
¼ tsk
Salt til kartofler
½ tsk
Salt til quinoa
5 dl
Vand til quinoa
¼ tsk
Salt til guacamole
1 spsk
Olie til dressing
¼ tsk
Salt til dressing

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær sød kartoffel (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt quinoa, bouillon og salt, og kog under låg på middellav varme i 12-15 min. Tag gryden af varmen, og hæld væde fra gryden.
Halver citrusfrugt.
Bland olivenolie, citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en lille skål.
Vend citrusdressing i quinoa.

Imens, halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske.
Mos avocado med salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Hak tomat fint.
Skyl salat.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Anret quinoa i skåle.
Top med sød kartoffel, tomat, salat, guacamole, fraiche og tortillachips.