Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Delevenlig ret, inklusiv opskriftskort med 4 trin. Imponer venner og familie med dette overdådige snackbræt fyldt med delikatesser fra Middelhavsområdet! Du kan se frem til ovnbagt græsk ost med za'atar og oliven, sprøde pitachips, falafler på en bund af persilleyoghurt og ikke mindst en herlig hummus. Med dette snackbræt er der simpelthen ikke et øje tørt!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 stk
Pitabrød
(Indeholder: Hvede, Gluten)
240 g
Falafel
(Indeholder: Gluten, Hvede)
100 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
1 g
Kikærter
1 stk
Bredbladet persille
25 g
Tahini
(Indeholder: Sesam)
1 stk
Citron
2 stk
Hvidløgsfed
2 g
Spidskommen, stødt
1 stk
Agurk
8 g
Za'atar
(Indeholder: Sesam)
30 g
Kalamataoliven
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
¼ tsk
Salt til dressing
2 spsk
Olie til hvidløgsolie
¼ tsk
Salt til hvidløgsolie
2 spsk
Olie til hummus
¼ tsk
Salt til hummus
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Overfør græsk salatostblok til et lille ildfast fad. Top med en smule olivenolie, za'atar og oliven.
Bag i ovnen i 15-18, indtil ost er blød og gylden i kanterne.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg falafel i 3-4 min på hver side, eller indtil gyldne (sænk til middel varme, når de er brunede).
Hak persille groft.
Bland yoghurt, persille, salt og et nip peber i en lille skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland halvdelen af hvidløg, olivenolie og salt.
Skær pitabrød igennem, og skær hver skive i 4 trekanter. Fordel på en bageplade med bagepapir.
Pensl med hvidløgsolie, og bag i ovnen i 4-5 min, indtil sprøde og gyldne.
TIP: Hold øje med chipsene i ovnen, så de ikke brænder på.
Skyl kikærter.
Halver citron.
Blend kikærter, resterende hvidløg, tahini, et stort skvæt citronsaft, spidskommen, olivenolie, salt og et nip peber til en glat og cremet konsistens.
Overfør hummus til en skål, og dryp med en smule olivenolie og et nip salt.
Skær agurk i stave.
TIP: Hvis du ikke har en blender, kan du mose kikærterne med en gaffel i en skål og blande med ingredienserne. - Tilsæt et skvæt vand hvis din hummus skal være mere cremet.
Anret persilleyoghurt i bunden af en dyb tallerken, og top med falafel.
Server med hummus, agurk, pitachips og bagt græsk salatost på en bakke eller et stort serveringsfad.