Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 4 personer. Nyd tid med familien i weekenden over en hjemmelavet brunch. Vi laver kartoffelmuffins med gouda, som vi topper med bacon, og pandekager med kokos som vi topper med hindbærsyltetøj og hakkede mandler. Og selvfølgelig laver vi også en frisk smoothie, dagens variant indeholder mango, appelsin, kokosmælk og yoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
400 g
Pandekagemiks
(Indeholder Hvede, Mælk, Æg, Gluten Kan indeholde Rug, Sesam, Soja, Kamut, Havre, Jordnødder, Lupin, Nødder, Byg, Spelt, Khorasanhvede)
150 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
100 g
Hindbærsyltetøj
40 g
Mandler
(Indeholder Nødder Kan indeholde Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
140 g
Bacon, tern
30 g
Kokosmel
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
250 ml
Kokosmælk
2 stk
Mango
2 stk
Appelsin
1 pose
Purløg
300 g
Kartofler
½ tsk
Salt til kartofler
5 dl
Vand til pandekager
2 spsk
Smør til stegning
Forvarm ovnen på 220°C/200°C (varmluft).
Skræl kartofler, og skær i 1 cm tern. Kog kartofler og hvidløg i 8-10 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra.
Bland kartoffeltern, gouda, salt og et nip peber i en stor skål.
Fordel kartofler mellem 8 muffinsforme.
Top med bacon og bag i 20 min, indtil bacon er brunet og sprødt.
TIP: Form kartoffelkager på en bageplade og top med bacon, hvis du ikke har muffinsforme.
Hak mandler groft.
Opvarm en stegepande på middelhøj varme, tilsæt mandler og rist indtil gyldne, 3-4 min. Overfør til en skål.
Pisk vand, pandekagemix og halvdelen af kokosmel sammen i en stor skål, indtil glat.
Smelt smør i samme stegepande på middelhøj varme.
Hæld pandekagedej i stegepanden, pandekagerne skal være 8-10 cm. Steg i 1-2 min på hver side, indtil gyldne og gennemtilberedt. Gentag med resterende dej.
TIP: Tilføj mere smør til stegepanden ved behov.
Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i store tern.
Skræl appelsin, halver på langs og fjern den hvide hinde. Skær appelsin i tynde skiver.
Kom mango, appelsin, kokosmælk og yoghurt i blenderen.
Blend i 1-2 min, indtil smoothie har den ønskede konsistens.
TIP: For en koldere og mere fyldig smoothie, tilsæt et par isterninger når du blender.
Fordel smoothie i 4 glas.
Server med kartoffel- og baconmuffins, og pandekager toppet med resterende kokosmel, hindbærsyltetøj og mandler.