Skip to main content
Festlig rødkåls- & appelsinsalat

Festlig rødkåls- & appelsinsalat

Delevenlig ret | med honningristede valnødder

Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Delevenlig ret, inklusive opskriftskort. Julen betyder ofte tung mad, så her kommer en smuk salat dig til undsætning. Den er nemlig fyldt med nogle af sæsonens bedste råvarer - rødkål, appelsin, granatæble og valnødder, og den er smagt til med en vidunderlig honning-sennepsdressing. Og så pynter den på ethvert julebord!

Allergener:
Nøtter
Sennep
Æg

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid10 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rødkål, skåret

40 g

Valnødder

(Indeholder: Nøtter Kan indeholde spor af: Sesam, Jordnødder)

25 g

Honning

40 g

Honning-sennepsdressing

(Indeholder: Sennep, Æg)

1 stk

Granatæble

2 stk

Appelsin

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)1827 kJ
Kalorier (kcal)437 kcal
Fedt19.9 g
Mættet fedt1.7 g
Kulhydrat56.4 g
Sukker50.9 g
Protein7.4 g
Salt0.9 g

Fremgangsmåde

Rist nødder
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Fordel valnødder på en bageplade med bagepapir, og dryp med honning.

Rist i ovnen i 5-8 min, indtil gyldne.

TIP: Kom honning i en skål med varmt vand i 1 min, hvis den er stivnet.

Forbered råvarer
2

Halver den ene appelsin.

Bland honning-sennepsdressing med et stort skvæt appelsinsaft, salt og et nip peber. 

Tilsæt rødkål, og vend sammen.

Skræl den anden appelsin, fjern den hvide hinde, og skær i 1/2 cm halve skiver.

Forbered granatæble
3

Rul granatæble på bordpladen, og skær over på midten. 

Overfør granatæble til en skål med vand, og løsn kernerne med fingrene. 

Lad kernerne falde til bunds, og fjern det hvide frugtkød på toppen. 

Skyl kerner under koldt vand i en si. 

TIP: Ved at fjerne frøene i vand, undgår du, at frugtsaften smitter af.

Server
4

Anret rødkålssalat på et fad. 

Top med appelsinskiver, lagt dekorativt som vifter. 

Drys med granatæblekerner og honningristede valnødder.