Super nemme og velsmagende opskrifter til ethvert tidspunkt af dagen. Inklusive opskriftskort med 4 trin og ingredienser til 2 personer. Græskar er en fantastisk, alsidig grøntsag. Her krydres den med chiliflager og bages mør og lækker. Herefter toppes den med brunet smør med finhakket salvie, smuldret gedeost og gyldne hasselnødder. En smuk efterårsret, som gør sig godt både som hovedret eller tilbehør.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Butternutsquash
1 g
Chiliflager
100 g
Gedeost
(Indeholder Mælk)
1 pose
Salvie
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder Kan indeholde Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Havre, Jordnødder, Rug)
½ spsk
Olie til grøntsager
¼ tsk
Salt til grøntsager
2 spsk
Smør til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). Skræl græskar, og del på midten. Skrab kerner ud, og skær i både. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med chiliflager og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-30 min, eller indtil møre og gyldne.
TIP: Spring chili over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Hak salvie fint. Hak hasselnødder groft. Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist hasselnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne. Stil til side i en skål.
Opvarm smør i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg i 2-3 min, eller indtil smør skummer og er let brunt. Fjern fra varmen og tilsæt salvie.
Smuldr gedeost.
Anret butternutsquash på en stor tallerken. Top med gedeost, brunet smør og hasselnødder.