Velsmagende og nem er denne ret, hvor mandelpaneret kylling serveres med ovnbagt gulerod, aubergine, selleri, pastinak og rødbede. Grøntsagerne får fantastisk smag med vores skønne krydderiblanding, Ay Cajun-ba. En cremet og syrlig hvidløgsdressing med citron og yoghurt er et perfekt tilbehør..
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Aubergine
280 g
Kyllingebryst
½ stk
Hvidløgsfed
2 g
Røget paprika
75 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
50 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
20 g
Mandler
(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Gulerod
1 stk
Knoldselleri
(Indeholder: Selleri)
2 stk
Rødbede
1 stk
Pastinak
½ tsk
Salt til grøntsager
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til panering
1 stk
Æg til panering
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær aubergine i 2 cm tern.
Skær pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.
Skræl knoldselleri, og skær i 2 cm tern.
Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hak mandler meget fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Skær kylling i 3 cm skiver på et andet skærebræt, og krydr med salt.
Bland mandler, panko og salt i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Vend kylling i æg og derefter i panering.
Overfør til en tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
TIP: Tilsæt ekstra olivenolie ved behov. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, bland yoghurt, hvidløg, røget paprika, salt og et nip peber i en lille skål.
VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!
Anret grøntsager i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Dryp med hvidløgsdressing.