Skip to main content
Mandelpaneret kylling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mandelpaneret kylling

Mandelpaneret kylling

med ovnbagte grøntsager og hvidløgsdressing

Velsmagende og nem er denne ret, hvor mandelpaneret kylling serveres med ovnbagt gulerod, aubergine, selleri, pastinak og rødbede. Grøntsagerne får fantastisk smag med vores skønne krydderiblanding, Ay Cajun-ba. En cremet og syrlig hvidløgsdressing med citron og yoghurt er et perfekt tilbehør..

Tags:
Børnevenlig
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede
Nødder
Sulfitter
Selleri

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Aubergine

280 g

Kyllingebryst

½ stk

Hvidløgsfed

2 g

Røget paprika

75 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

50 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

20 g

Mandler

(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Rug, Sesam, Spelt, Hvede, Byg, Gluten, Havre, Jordnødder)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

1 stk

Gulerod

1 stk

Knoldselleri

(Indeholder: Selleri)

2 stk

Rødbede

1 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til grøntsager

¼ tsk

Salt til kød

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til dressing

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2638 kJ
Kalorier (kcal)631 kcal
Fedt22.8 g
Mættet fedt5.5 g
Kulhydrat53.8 g
Sukker22.4 g
Protein49 g
Salt3.9 g

Fremgangsmåde

Bag grøntsager
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær aubergine i 2 cm tern.

Skær pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) i 2 cm tern.

Skræl knoldselleri, og skær i 2 cm tern.

Skær gulerod (uskrællet) i 1 cm stave.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered råvarer
2

Imens, hak mandler meget fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær kylling i 3 cm skiver på et andet skærebræt, og krydr med salt.

Paner kylling
3

Bland mandler, panko og salt i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken.

Vend kylling i æg og derefter i panering.

Overfør til en tallerken.

TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med 2 spsk mælk.

Steg kylling
4

Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.

TIP: Tilsæt ekstra olivenolie ved behov. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav hvidløgsdressing
5

Imens, bland yoghurt, hvidløg, røget paprika, salt og et nip peber i en lille skål.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Server
6

Anret grøntsager i dybe tallerkener.

Top med kylling.

Dryp med hvidløgsdressing.