
Lad os hylde den enkle, smagfulde madlavningskunst, som Italien er så kendt for, med vores Gyldenstegte hvide fisk på tomat-olivenlinguine. Vi serverer vores friske kuller på linguine vendt med en hurtig sauce af friske tomater, kapers, kalamataoliven og hvidløg. Retten får et drys persille og serveres med en aromatisk rucolasalat.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Løg
2 stk
Hvidløgsfed
30 g
Oliven
2 stk
Tomat
60 g
Kapers
1 g
Chiliflager
250 g
Kuller
(Indeholder: Fisk)
1 stk
Bredbladet persille
40 g
Rucola
10 g
Pinjekerner
(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nøtter, Byg, Havre)
180 g
Linguine
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)
20 g
Grana Padano, flager
(Indeholder: Mælk, Æg)
2 dl
Gemt pastavand
1 spsk
Olie til fisk
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til stegning
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 8 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme.
Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.
Imens, hak skalotteløg og hvidløg fint.
Hak oliven og tomat groft.

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken, og hold varm.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg skalotteløg og tomat i 3-4 min, eller indtil tomat er bløde.
Pres tomat med bagsiden af en spatel, så de frigiver deres saft. Tilsæt hvidløg, kapers, oliven og chiliflager, og steg videre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
Tilsæt pasta og pastavand, og vend sammen.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Hak persille groft.
Skyl rucola.
Bland rucola, pinjekerner, høvlet ost, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Anret pasta i dybe tallerkener.
Top med resterende sauce, fisk og persille.
Server med salat.