Skip to main content
Gyldenstegt hvid fisk på oliven- og tomatspaghetti
Gyldenstegt hvid fisk på oliven- og tomatspaghetti

Gyldenstegt hvid fisk på oliven- og tomatspaghetti

med pinjekernerucolasalat

Lad os hylde den enkle, smagfulde madlavningskunst, som Italien er så kendt for, med vores Gyldenstegte kuller på oliven- og tomatspaghetti. Vi serverer vores havfriske kuller på spaghetti vendt med en hurtig sauce af friske tomater, kapers, kalamataoliven og hvidløg. Retten får et drys persille og serveres med en aromatisk rucolasalat.

Tags:
Spis mig først
Comfort Food
Allergener:
Fisk
Hvede
Gluten
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Skalotteløg

2 stk

Hvidløgsfed

30 g

Kalamataoliven

2 stk

Tomat

60 g

Kapers

1 g

Chiliflager

250 g

Kuller

(Indeholder: Fisk)

180 g

Spaghetti

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

1 stk

Bredbladet persille

40 g

Rucola

20 g

Italiensk hård ost, høvlet

(Indeholder: Mælk)

10 g

Pinjekerner

(Kan indeholde spor af: Hvede, Sesam, Rug, Jordnødder, Spelt, Gluten, Nødder, Byg, Havre)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 dl

Gemt pastavand

1 spsk

Olie til fisk

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til stegning

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)3158 kJ
Kalorier (kcal)755 kcal
Fedt29.2 g
Mættet fedt5.6 g
Kulhydrat72.1 g
Sukker7.6 g
Kostfibre5.2 g
Protein47.6 g
Salt3.6 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium11 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Forbered råvarer
2

Imens, opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. 

Rist pinjekerner i 3-4 min, eller indtil gyldne, og overfør til en lille skål.

Imens, hak skalotteløg og hvidløg fint.

Hak oliven og tomat groft.

Steg fisk
3

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Steg i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.

Overfør til en tallerken, og hold varm.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

Lav sauce
4

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg skalotteløg og tomat i 3-4 min, eller indtil tomaterne er bløde.

Pres tomat med bagsiden af en spatel, så de frigiver deres saft. Tilsæt hvidløg, kapers, oliven og chiliflager, og steg videre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

Tilsæt pasta og pastavand, og vend sammen.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav salat
5

Hak persille groft.

Skyl rucola.

Bland rucola, pinjekerner, høvlet ost, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

6

Anret pasta i dybe tallerkener.

Top med resterende sauce, fisk og persille.

Server med salat.