Kender du til taquitos? Det er en mexicansk ret bestående af en lille sammenrullet tortilla med fyld. Vores skønne variant indeholder stegt løg og godt krydret hakket svine- og kalvekød. Vi serverer vores svine- og kalvekødstaquitos med ovnbagte TexMex-rodfrugter, spicy pico de gallo og mild limefraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Rødløg
8 stk
Små tortillabrød
1 stk
Lime
2 stk
Tomat
1 stk
Koriander
4 g
Panamad
75 ml
Fraiche
500 g
Kartofler
250 g
Hakket svine-/kalvekød
5 g
Tex-Mex
35 g
Tomatpuré
1 stk
Pastinak
¼ tsk
Salt til rodfrugter
1 spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til kød
½ dl
Vand til kød
¼ tsk
Salt til salsa
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler og pastinak (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Tex-Mex, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg hakket svine-/kalvekød, Panamad, tomatpuré og salt i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt vand, og steg videre i 1 min.
Tag panden af varmen.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skær tomat i 1 cm tern.
Hak rødløg og koriander fint.
Bland tomat, rødløg, koriander, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
TIP: Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Fordel kødfyld på tortillabrød, og rul sammen til taquitos.
Placer på en anden bageplade med bagepapir, pensl med olivenolie, og krydr med et nip salt.
Bag i ovnen i 7-9 min, eller indtil sprøde og gyldne.
Imens, skær lime i både.
Bland fraiche, et skvæt limesaft og salt i en lille skål.
Anret taquitos på tallerkener.
Top med lidt limefraiche og pico de gallo.
Server med rodfrugter og resterende pico de gallo og limefraiche.