HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKødboller I Tomatsauce
topBanner
Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

med blomkålsris

Kødboller i tomatsovs er en klassiker, her får du en lækker variant med blomkål som tilbehør i stedet for spagetti. Tomatsåsen er fyldt med sunde og lækre grøntsager, zucchini, hvidløg og rødløg. Hakkede tomater med krydderier giver ekstra smag til den fyldige tomatsovs. Blomkål med ristede græskarkerner bliver hurtigt en ny favorit for hele familien.

Tags:Børnevenlig
Allergener:nøddermælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Hakket oksekød

275 g

Blomkål

20 g

Græskarkerner

(IndeholdernødderKan indeholdesesam, jordnødder)

4 g

Panamad

2 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Rødløg

1 pose

Zucchini

4 g

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

efter behov

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

1 stk

Basilikum

½ dl

Hvide Løjer & Urter

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Smør (trin 5)

efter behov

Æg (trin 2)

Vand (trin 5)

Hvedemel (trin 2)

Sukker (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)413 kcal
Energi (kJ)1728 kJ
Fedt20.55 g
Mættet fedt6.9 g
Kulhydrat20.13 g
Sukker6 g
Protein36.4 g
Salt2.9 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en gryde med vand* i kog. Hak blomkål (med stok) fint. Opvarm en stor stegepande på middel varme. Rist græskarkerner med et nip salt* i 3-4 min,   og overfør til en stor skål.

2

Bland hakket oksekød, Panamad, æg* [1 stk | 2 stk] og hvedemel* [2 spsk | 4 spsk] med et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til kødboller (5 pr. person), og stil til side på en tallerken.

3

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 8-10 min. Pres eller hak hvidløg fint. Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Riv zucchini groft.VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

4

Kom blomkål i en si, og placer sien i en skål. Hæld kogende vand* over, så blomkålen er dækket, og lad stå i 2 min. Vend blomkål i skålen med græskarkerner, tilsæt en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*.

5

Overfør kødboller til en ren tallerken, når de er færdige. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg hvidløg, rødløg og zucchini i 3-4 min. Tilsæt hakkede tomater, Hvide Løjer & Urter, vand* [1/2 dl | 1 dl], et nip sukker* og en stor klat smør*, og lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt kødboller, og rør rundt indtil opvarmet.

6

Anret blomkålsris og kødboller i tomatsauce på tallerkener. Drys med revet ost og basilikumblade.