Kødboller i tomatsauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

med blomkålssalat

Kødboller i tomatsovs er en klassiker, her får du en lækker variant med blomkål som tilbehør i stedet for spagetti. Tomatsåsen er fyldt med sunde og lækre grøntsager, zucchini, hvidløg og rødløg. Hakkede tomater med krydderier giver ekstra smag til den fyldige tomatsovs. Blomkål med ristede græskarkerner bliver hurtigt en ny favorit for hele familien.

Tags:
Under 650 kcal
Børnevenlig

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamad

2 stk

Hvidløgsfed

250 g

Hakket oksekød

275 g

Blomkål

1 pakke

Græskarkerner

½ stk

Rødløg

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Hvide Løjer & Urter

½ stk

Zucchini

20 g

Finrevet ost

1 pose

Basilikum

Ikke inkluderet i din måltidskasse

efter behov

Smør

2 spsk

Hvedemel

1 stk

Æg

½ dl

Vand

efter behov

Sukker

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)458 kcal
Energi (kJ)1915 kJ
Fedt20.4 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat32.31 g
Sukker14.5 g
Protein36.67 g
Salt5.4 g

Fremgangsmåde

Rist græskarkerner
1

Bring en gryde med vand* i kog. Hak blomkål (med stok) fint. Opvarm en stor stegepande ved middel varme. Tilsæt græskarkerner og et nip salt*, og rist dem i 3-4 minutter, eller til de er gyldne og begynder at “poppe”. Overfør til en stor skål.

Bland fars
2

Bland hakket oksekød, Panamad, æg* og hvedemel* med et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til små kødkoller (5 pr. person) med en spiseske, og læg dem på en tallerken. 

Steg kødboller
3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kødboller i 8-10 min. Pres eller hak hvidløg fint. Skær rødløg [½ stk, 2 pers.] i tynde, halve skiver. Riv zucchini [½ stk, 2 pers.] groft.

Bland blomkålsris
4

Kom blomkål i en si en skål, imens kødbollerne steger. Hæld kogende vand* over. Lad blomkål ligge i 2 minutter. Bland blomkål i skålen med græskarkerner, og smag til med en smule olivenolie*, salt* og peber*.

Lav tomatsauce
5

Overfør kødboller til en tallerken, når de er færdige. Tilsæt hvidløg, rødløg og zucchini, og steg i 3-4 minutter. Tilsæt hakkede tomater, Hvide Løjer & Urter, vand*, et nip sukker* og en stor klat smør*. Lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet. Smag til med et nip salt* og peber*. Tilsæt kødboller og rør rundt, så alt bliver varmt.

Server
6

Anret blomkålsris og kødboller i tomatsauce på tallerkener. Drys med revet ost og basilikumblade.