HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKødboller I Tomatsauce
topBanner
Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

med blomkålssalat

Kødboller i tomatsovs er en klassiker, her får du en lækker variant med blomkål som tilbehør i stedet for spagetti. Tomatsåsen er fyldt med sunde og lækre grøntsager, zucchini, hvidløg og rødløg. Hakkede tomater med krydderier giver ekstra smag til den fyldige tomatsovs. Blomkål med ristede græskarkerner bliver hurtigt en ny favorit for hele familien.

Tags:Under 650 kcalBørnevenlig
Allergener:nøddermælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamad

250 g

Hvidløgsfed

20 g

Hakket oksekød

1 pakke

Blomkål

4 g

Græskarkerner

(IndeholdernødderKan indeholdesesam, jordnødder)

efter behov

Rødløg

2 spsk

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

1 stk

Hvide Løjer & Urter

½ dl

Zucchini

efter behov

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

Basilikum

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør*

Hvedemel*

Æg*

Vand*

Sukker*

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)457.8 kcal
Energi (kJ)1915.4352 kJ
Fedt20.396 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat32.3125 g
Sukker14.5 g
Protein36.6725 g
Salt5.4 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en gryde med vand* i kog. Hak blomkål (med stok) fint. Opvarm en stor stegepande ved middel varme. Tilsæt græskarkerner og et nip salt*, og rist dem i 3-4 minutter, eller til de er gyldne og begynder at “poppe”. Overfør til en stor skål.

2

Bland hakket oksekød, Panamad, æg* og hvedemel* med et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til små kødkoller (5 pr. person) med en spiseske, og læg dem på en tallerken. 

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kødboller i 8-10 min. Pres eller hak hvidløg fint. Skær rødløg [½ stk, 2 pers.] i tynde, halve skiver. Riv zucchini [½ stk, 2 pers.] groft.

4

Kom blomkål i en si en skål, imens kødbollerne steger. Hæld kogende vand* over. Lad blomkål ligge i 2 minutter. Bland blomkål i skålen med græskarkerner, og smag til med en smule olivenolie*, salt* og peber*.

5

Overfør kødboller til en tallerken, når de er færdige. Tilsæt hvidløg, rødløg og zucchini, og steg i 3-4 minutter. Tilsæt hakkede tomater, Hvide Løjer & Urter, vand*, et nip sukker* og en stor klat smør*. Lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet. Smag til med et nip salt* og peber*. Tilsæt kødboller og rør rundt, så alt bliver varmt.

6

Anret blomkålsris og kødboller i tomatsauce på tallerkener. Drys med revet ost og basilikumblade.