Kødboller i tomatsovs er en klassiker, her får du en lækker variant med blomkål som tilbehør i stedet for spagetti. Tomatsåsen er fyldt med sunde og lækre grøntsager, zucchini, hvidløg og rødløg. Hakkede tomater med krydderier giver ekstra smag til den fyldige tomatsovs. Blomkål med ristede græskarkerner bliver hurtigt en ny favorit for hele familien.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Panamad
2 stk
Hvidløgsfed
250 g
Hakket oksekød
275 g
Blomkål
1 pakke
Græskarkerner
½ stk
Rødløg
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Hvide Løjer & Urter
½ stk
Zucchini
20 g
Finrevet ost
1 pose
Basilikum
efter behov
Smør
2 spsk
Hvedemel
1 stk
Æg
½ dl
Vand
efter behov
Sukker
Bring en gryde med vand* i kog. Hak blomkål (med stok) fint. Opvarm en stor stegepande ved middel varme. Tilsæt græskarkerner og et nip salt*, og rist dem i 3-4 minutter, eller til de er gyldne og begynder at “poppe”. Overfør til en stor skål.
Bland hakket oksekød, Panamad, æg* og hvedemel* med et nip salt* og peber* i en skål. Form fars til små kødkoller (5 pr. person) med en spiseske, og læg dem på en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg kødboller i 8-10 min. Pres eller hak hvidløg fint. Skær rødløg [½ stk, 2 pers.] i tynde, halve skiver. Riv zucchini [½ stk, 2 pers.] groft.
Kom blomkål i en si en skål, imens kødbollerne steger. Hæld kogende vand* over. Lad blomkål ligge i 2 minutter. Bland blomkål i skålen med græskarkerner, og smag til med en smule olivenolie*, salt* og peber*.
Overfør kødboller til en tallerken, når de er færdige. Tilsæt hvidløg, rødløg og zucchini, og steg i 3-4 minutter. Tilsæt hakkede tomater, Hvide Løjer & Urter, vand*, et nip sukker* og en stor klat smør*. Lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet. Smag til med et nip salt* og peber*. Tilsæt kødboller og rør rundt, så alt bliver varmt.
Anret blomkålsris og kødboller i tomatsauce på tallerkener. Drys med revet ost og basilikumblade.