topBanner
Kødboller i tomatsauce

Kødboller i tomatsauce

med blomkålssalat

Kødboller i tomatsovs er en klassiker, her får du en lækker variant med blomkål som tilbehør i stedet for spagetti. Tomatsåsen er fyldt med sunde og lækre grøntsager, zucchini, hvidløg og rødløg. Hakkede tomater med krydderier giver ekstra smag til den fyldige tomatsovs. Blomkål med ristede græskarkerner bliver hurtigt en ny favorit for hele familien.

Tags:BørnevenligUnder 600 kcal
Allergener:ægglutenmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid35 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

2 stk

Hvidløgsfed

250 g

Hakket oksekød

1 stk

Blomkål

20 g

Græskarkerner

4 g

Panamad

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

½ stk

Rødløg

4 g

Hvide Løjer & Urter

½ stk

Zucchini

20 g

Finrevet ost

(Indeholderæg, mælk)

1 pose

Basilikum

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg*

(Indeholderæg)

2 spsk

Hvedemel*

(Indeholdergluten)

½ dl

Vand*

Sukker*

Smør*

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2236 kJ
Kalorier (kcal)535 kcal
Fedt23 g
Mættet fedt9 g
Kulhydrat32 g
Sukker16 g
Protein43 g
Salt4 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en gryde med vand* i kog.

Hak blomkål (med stok) fint.

Opvarm en stor stegepande ved middel varme.

Tilsæt græskarkerner og et nip salt*, og rist dem i 3-4 minutter, eller til de er gyldne og begynder at “poppe”. Overfør til en stor skål.

2

Bland hakket oksekød, Panamad, æg* og hvedemel* med et nip salt* og peber* i en skål.

Form fars til små kødkoller (5 pr. person) med en spiseske, og læg dem på en tallerken.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme.

Steg kødboller i 8-10 min.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skær rødløg [½ stk, 2 pers.] i tynde, halve skiver.

Riv zucchini [½ stk, 2 pers.] groft.

4

Kom blomkål i en si en skål, imens kødbollerne steger. Hæld kogende vand* over. Lad blomkål ligge i 2 minutter.

Bland blomkål i skålen med græskarkerner, og smag til med en smule olivenolie*, salt* og peber*.

5

Overfør kødboller til en tallerken, når de er færdige.

Tilsæt hvidløg, rødløg og zucchini, og steg i 3-4 minutter.

Tilsæt hakkede tomater, Hvide Løjer & Urter, vand*, et nip sukker* og en stor klat smør*. Lad simre i 4-5 min, eller indtil tyknet. Smag til med et nip salt* og peber*.

Tilsæt kødboller og rør rundt, så alt bliver varmt.

6

Anret blomkålsris og kødboller i tomatsauce på tallerkener.

Drys med revet ost og basilikumblade.