Kødboller i kartoffelmos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kødboller i kartoffelmos

Kødboller i kartoffelmos

med flødesauce og syltet agurk

Skøn hyggemad, som kommer til at blive elsket af hele familien. Superlækre, sprøde kødboller med cremet kartoffelmos. Sur-sød syltet agurk passer perfekt til, og den lækre flødesauce fuldender denne fantastiske ret!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

1 pose

Dild

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

4 g

Kyllingebouillon

500 g

Bagekartoffel

250 g

Hakket svine-/kalvekød

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Gulerod

½ stk

Løg

100 g

Brun sovs

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 2)

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

½ dl

Vand (trin 5)

1 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)657 kcal
Energi (kJ)2748 kJ
Fedt26.6 g
Mættet fedt8.5 g
Kulhydrat68.9 g
Sukker13.7 g
Protein37.3 g
Salt6.5 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en gryde med saltet vand i kog. 

Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

TIP: Tilsæt en klat smør for en ekstra cremet mos. 

Sylt agurk
2

Skær agurk i tynde, halve skiver. 

Hak dild fint.

Bland agurk, dild, hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en skål.

Hæld væde fra agurk lige inden servering.

Steg kødboller
3

Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], kyllingebouillon, rasp og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål. 

Rul fars til kødboller (5 pr. person).

Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet). Overfør til en tallerken. 

VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
4

Imens, hak gulerod (uskrællet) fint.

Skær løg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.

Pres eller hak hvidløg fint.

Lav flødesauce
5

Opvarm samme stegepande påmiddelhøj varme.

Steg gulerod, løg og hvidløg i 2-3 min, eller indtil bløde. 

Tilsæt brun sovs, vand [1/2 dl | 1 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og lad simre i 2-3 min. Smag til med salt og peber. 

Tilsæt kødboller, og varm op.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.

Server
6

Anret kartoffelmos, kødboller og agurk på tallerkener. 

Top med sauce.