Skøn hyggemad, som kommer til at blive elsket af hele familien. Superlækre, sprøde kødboller med cremet kartoffelmos. Sur-sød syltet agurk passer perfekt til, og den lækre flødesauce fuldender denne fantastiske ret!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Agurk
1 pose
Dild
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
4 g
Kyllingebouillon
500 g
Bagekartoffel
250 g
Hakket svine-/kalvekød
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Gulerod
½ stk
Løg
100 g
Brun sovs
(Indeholder Mælk)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 spsk
Mælk (trin 1)
½ tsk
Sukker (trin 2)
1 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
½ dl
Vand (trin 5)
1 spsk
Vand* (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bring en gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartoffel, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt mælk [3 spsk | 6 spsk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber, og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.
TIP: Tilsæt en klat smør for en ekstra cremet mos.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Hak dild fint.
Bland agurk, dild, hvidvinseddike, sukker [1/2 tsk | 1 tsk], vand [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en skål.
Hæld væde fra agurk lige inden servering.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg [1 stk | 2 stk], kyllingebouillon, rasp og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en skål.
Rul fars til kødboller (5 pr. person).
Opvarm olivenolie [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gyldne og gennemstegte (sænk til middel varme, når de er brunet). Overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak gulerod (uskrællet) fint.
Skær løg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm samme stegepande påmiddelhøj varme.
Steg gulerod, løg og hvidløg i 2-3 min, eller indtil bløde.
Tilsæt brun sovs, vand [1/2 dl | 1 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og lad simre i 2-3 min. Smag til med salt og peber.
Tilsæt kødboller, og varm op.
TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Anret kartoffelmos, kødboller og agurk på tallerkener.
Top med sauce.