Kødboller i kartoffelmos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kødboller i kartoffelmos

Kødboller i kartoffelmos

med flødesauce og syltet agurk

Skøn hyggemad, som kommer til at blive elsket af hele familien. Superlækre, sprøde kødboller med cremet kartoffelmos. Sur-sød syltet agurk passer perfekt til, og den lækre flødesauce fuldender denne fantastiske ret!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

1 pose

Dild

25 ml

Hvidvinseddike

4 g

Oksebouillon

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

4 g

Kyllingebouillon

500 g

Kartofler

250 g

Hakket svine-/kalvekød

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Gulerod

½ stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør (trin 1)

1 stk

Æg (trin 3)

2 spsk

Mælk (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 2)

2 tsk

Sukker (trin 2)

3 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)798 kcal
Energi (kJ)3340 kJ
Fedt38.6 g
Mættet fedt20.1 g
Kulhydrat73.7 g
Sukker19.7 g
Protein40.19 g
Salt5.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt en klat smør* [1 spsk | 2 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

Sylt agurk
2

Skær agurk i tynde, halve skiver. Hak dild fint. Bland vand* [3 spsk | 6 spsk], hvidvinseddike, sukker* [2 tsk | 4 tsk], halvdelen af dild og salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål. Vend agurk i skålen, og stil til side.

Steg kødboller
3

Bland hakket svine-/kalvekød, æg* [1 stk | 2 stk], kyllingebouillon, panko og et nip salt* i en skål. Rul fars til kødboller (5 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gennemstegt.  VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered grøntsager
4

Skær gulerod (uskrællet) i kvarte skiver. Skær løg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint.

Lav flødesauce
5

Overfør kødboller til en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande. Steg gulerod, løg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt madlavningsfløde og oksebouillon, og lad simre i 2-3 min. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og smag til med peber*. Kom kødboller tilbage i stegepanden, og varm op. Hæld væde fra agurk.

Server
6

Anret kartoffelmos, kødboller, agurk og flødesauce på tallerkener. Top med resterende dild.