HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKødboller I Kartoffelmos
topBanner
Kødboller i kartoffelmos

Kødboller i kartoffelmos

med flødesauce og syltet agurk

Skøn hyggemad, som kommer til at blive elsket af hele familien. Superlækre, sprøde kødboller med cremet kartoffelmos. Sur-sød syltet agurk passer perfekt til, og den lækre flødesauce fuldender denne fantastiske ret!

Tags:Børnevenlig
Allergener:sulfittergluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

1 pose

Dild

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholdersulfitter)

4 g

Oksebouillon

200 ml

Madlavningsfløde

4 g

Kyllingebouillon

500 g

Kartofler

250 g

Hakket svine-/kalvekød

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

1 stk

Gulerod

½ stk

Løg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Smør* (trin 1)

1 stk

Æg* (trin 3)

2 spsk

Mælk* (trin 1)

½ tsk

Salt* (trin 2)

2 tsk

Sukker* (trin 2)

3 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt* (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3339.5015 kJ
Kalorier (kcal)798.16 kcal
Fedt38.7815 g
Mættet fedt20.1 g
Kulhydrat73.8561 g
Sukker19.8 g
Protein40.1917 g
Salt5.3 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring en gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt en klat smør* [1 spsk | 2 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og et nip salt*. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

2

Skær agurk i tynde, halve skiver. Hak dild fint. Bland vand* [3 spsk | 6 spsk], hvidvinseddike, sukker* [2 tsk | 4 tsk], halvdelen af dild og salt* [1/2 tsk | 1 tsk] i en skål. Vend agurk i skålen, og stil til side.

3

Bland hakket svine-/kalvekød, æg* [1 stk | 2 stk], kyllingebouillon, panko og et nip salt* i en skål. Rul fars til kødboller (5 pr. person). Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg kødboller i 10-12 min, eller indtil gennemstegt.  VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

4

Skær gulerod (uskrællet) i kvarte skiver. Skær løg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint.

5

Overfør kødboller til en tallerken. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande. Steg gulerod, løg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt madlavningsfløde og oksebouillon, og lad simre i 2-3 min. Krydr med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og smag til med peber*. Kom kødboller tilbage i stegepanden, og varm op. Hæld væde fra agurk.

6

Anret kartoffelmos, kødboller, agurk og flødesauce på tallerkener. Top med resterende dild.