Klassisk hakkebøf og brun sovs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Klassisk hakkebøf og brun sovs

Klassisk hakkebøf og brun sovs

med dildvendte kartofler og bagte grøntsager

En klassisk hakkebøf er altid en sikker vinder, og vores variant får et ekstra twist af at der er kyllingebouillon og hvidløgskrydderier i farsen. Vi serverer dem med ovnbagt gulerod og broccoli, kogte kartofler vendt med smør og dild, og selvfølgelig en skøn brun sovs.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Rasp

4 g

Hvide Løjer & Urter

4 g

Kyllingebouillon

250 g

Broccoli

400 g

Små kartofler

225 g

Hakket oksekød

1 stk

Dild

100 g

Brun sovs

2 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg til bøffer

¼ tsk

Salt til bøffer

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til kartofler

2 spsk

Vand til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3131 kJ
Kalorier (kcal)748 kcal
Fedt39.2 g
Mættet fedt14.7 g
Kulhydrat57.8 g
Sukker14.3 g
Kostfibre10.5 g
Protein36.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5 g
Potassium339.8 mg
Calcium8.2 mg
Iron2.5 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.

Halver kartofler.

Kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Bag grøntsager
2

Imens, skær gulerod i tynde, halve skiver.

Skær broccoli i små buketter.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.

Steg hakkebøffer
3

Bland hakket oksekød, æg, rasp, kyllingebouillon, Hvide Løjer & Urter og salt i en stor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person).

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte, og overfør til en tallerken.

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Tilsæt dild og smør
4

Imens, hak dild fint.

Vend dild og smør i gryden med kogte kartofler, og dæk til med låg.

Lav sauce
5

Opvarm samme stegepande på middel varme.

Tilsæt brun sovs, vand og et stort nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Server
6

Anret hakkebøffer, grøntsager og kartofler på tallerkener.

Top hakkebøffer med sauce.