En klassisk hakkebøf er altid en sikker vinder, og vores variant får et ekstra twist af at der er kyllingebouillon og hvidløgskrydderier i farsen. Vi serverer dem med ovnbagt gulerod og broccoli, kogte kartofler vendt med smør og dild, og selvfølgelig en skøn brun sovs.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Rasp
4 g
Hvide Løjer & Urter
4 g
Kyllingebouillon
250 g
Broccoli
400 g
Små kartofler
225 g
Hakket oksekød
1 stk
Dild
100 g
Brun sovs
2 stk
Gulerod
1 stk
Æg til bøffer
¼ tsk
Salt til bøffer
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til kartofler
2 spsk
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en mellemstor gryde med saltet vand i kog.
Halver kartofler.
Kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Imens, skær gulerod i tynde, halve skiver.
Skær broccoli i små buketter.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med et nip salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
Bland hakket oksekød, æg, rasp, kyllingebouillon, Hvide Løjer & Urter og salt i en stor skål.
Form fars til bøffer (1 pr. person).
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte, og overfør til en tallerken.
VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, hak dild fint.
Vend dild og smør i gryden med kogte kartofler, og dæk til med låg.
Opvarm samme stegepande på middel varme.
Tilsæt brun sovs, vand og et stort nip peber, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Anret hakkebøffer, grøntsager og kartofler på tallerkener.
Top hakkebøffer med sauce.