HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKikærtesalat
topBanner
Kikærtesalat

Kikærtesalat

med hvidløgscroutoner (OBS! Æg medfølger ikke)

Server en let middag i disse sommertider, og sæt en kulinarisk cæsarsalat i en vegetarisk version på spisebordet i aften. På 20 minutter blander du grøntsager sammen, som du lader omfavnes af en lækker, klassisk cæsardressing lavet af hård ost, sennep og mayo. Salaten gøres mættende med sprøde hjemmelavede hvidløgscroutoner, sprøde ovnstegte kikærter og spejlæg. Super lækkert og ukompliceret!

Tags:HurtigVegetarisk
Allergener:glutensennepægmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Stenovnsbagt baguette

(IndeholderglutenKan indeholdesesam)

250

Cherrytomater

12 g

Sennep

(Indeholdersennep)

50 g

Mayonnaise

(Indeholdersennep, æg)

1 stk

Agurk

1 pakke

Kikærter

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Finrevet ost

(Indeholderæg, mælk)

2 stk

Hjertesalat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Æg (trin 3)

Vand (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)564 kcal
Energi (kJ)2360 kJ
Fedt28.2 g
Mættet fedt3.5 g
Kulhydrat52.43 g
Sukker10.6 g
Protein21.76 g
Salt1.9 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Bræk brød i mindre små stykker. Skyl kikærter under koldt vand* i en si.

2

Fordel brød og kikærter på en bageplade med bagepapir. Tilsæt hvidløg, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil sprøde.

3

Læg forsigtigt æg* [2 stk | 4 stk] i gryden med kogende vand* med en ske, og kog i 7-9 min. Overfør til en skål med koldt vand*, og lad køle af. Pil, og del i to. TIP: Kog et par minutter mindre, hvis du foretrækker æggene blødkogt.

4

Hak agurk groft. Del cherrytomater i to. Hak hjertesalat groft.

5

Bland sennep, mayonnaise, vand* [1 spsk | 2 spsk], halvdelen af revet ost, en smule olivenolie*, et nip salt* og peber* i en stor skål. Tilsæt hjertesalat, agurk og cherrytomater, og vend sammen lige inden servering.

6

Anret salat i dybe tallerkener. Top med brødcroutoner, kikærter og æg. Drys med resterende revet ost.