Server en let middag i disse sommertider, og sæt en kulinarisk cæsarsalat i en vegetarisk version på spisebordet i aften. På 20 minutter blander du grøntsager sammen, som du lader omfavnes af en lækker, klassisk cæsardressing lavet af hård ost, sennep og mayo. Salaten gøres mættende med sprøde hjemmelavede hvidløgscroutoner, sprøde ovnstegte kikærter og spejlæg. Super lækkert og ukompliceret!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Baguette
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Sesam)
250 g
Cherrytomater
12 g
Sennep
(Indeholder Sennep)
50 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
1 stk
Agurk
1 pakke
Kikærter
2 stk
Hvidløgsfed
20 g
Finrevet ost
1 stk
Salat
2 stk
Æg (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring en gryde med vand* i kog. Pres eller hak hvidløg fint. Bræk brød i mindre små stykker. Skyl kikærter under koldt vand* i en si.
Fordel brød og kikærter på en bageplade med bagepapir. Tilsæt hvidløg, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 8-10 min, eller indtil sprøde.
Læg forsigtigt æg* [2 stk | 4 stk] i gryden med kogende vand* med en ske, og kog i 7-9 min. Overfør til en skål med koldt vand*, og lad køle af. Pil, og del i to. TIP: Kog et par minutter mindre, hvis du foretrækker æggene blødkogt.
Hak agurk groft. Del cherrytomater i to. Hak hjertesalat groft.
Bland sennep, mayonnaise, vand* [1 spsk | 2 spsk], halvdelen af revet ost, en smule olivenolie*, et nip salt* og peber* i en stor skål. Tilsæt hjertesalat, agurk og cherrytomater, og vend sammen lige inden servering.
Anret salat i dybe tallerkener. Top med brødcroutoner, kikærter og æg. Drys med resterende revet ost.