Mexicanskinspireret fish & chips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Mexicanskinspireret fish & chips

med peanutsalsa og frisk tomat

Fish & chips er en rigtig klassiker, og i dag giver vi den nye klæder! Vi laver en herlig salsa på peanuts, koriander og lime, som passer perfekt til den sprødpanerede sej. Hvis børnene ikke er til peanutsalsa, er der også mayonnaise at dyppe fisk og fritter i. Vores sprøde fritter får et farverigt løft i form af frisk spinat og hakket tomat.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Fisk
Gluten
Hvede
Jordnødder
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

250 g

Sej

(Indeholder: Fisk)

25 g

Panko

(Indeholder: Gluten, Hvede)

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)

1 stk

Lime

1 stk

Tomat

1 g

Chiliflager

30 g

Spinat

1 stk

Løg

25 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

1 stk

Koriander

10 g

Tex-Mex

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

¼ tsk

Salt til sauce

1.5 spsk

Olie til sauce

2 spsk

Mel til panering

¼ tsk

Salt til panering

1 stk

Æg til panering

¼ tsk

Salt til fisk

1 spsk

Olie til stegning

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3253 kJ
Kalorier (kcal)777 kcal
Fedt36.7 g
Mættet fedt5.5 g
Kulhydrat77.2 g
Sukker8.5 g
Protein36.4 g
Salt6.3 g

Fremgangsmåde

1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.

Skær løg i tynde, halve skiver. 

Fordel kartofler og løg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med halvdelen af Tex-Mex, salt og et nip peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

2

Imens, hak koriander fint.

Hak peanuts groft.

Halver lime.

Bland chiliflager, peanuts, koriander, et stort skvæt limesaft, salt og olivenolie i en lille skål.

TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

3

Skyl spinat.

Hak tomat groft.

4

Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.

Pisk æg i en anden dyb tallerken, og kom panko og resterende Tex-Mex i en tredje dyb tallerken.

Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.

Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering.

5

Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.

Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. Krydr med et nip salt.

Vend spinat med fritter lige inden servering.

TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

6

Anret fritter og fisk på tallerkener.

Top fritter med tomat.

Dryp peanutsalsa over fisk på voksentallerkenerne.

Server med mayonnaise til børnetallerkenerne.