Fish & chips er en rigtig klassiker, og i dag giver vi den nye klæder! Vi laver en herlig salsa på peanuts, koriander og lime, som passer perfekt til den sprødpanerede sej. Hvis børnene ikke er til peanutsalsa, er der også mayonnaise at dyppe fisk og fritter i. Vores sprøde fritter får et farverigt løft i form af frisk spinat og hakket tomat.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Kartofler
250 g
Sej
(Indeholder: Fisk)
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)
1 stk
Lime
1 stk
Tomat
1 g
Chiliflager
30 g
Spinat
1 stk
Løg
25 g
Mayonnaise
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Koriander
10 g
Tex-Mex
½ tsk
Salt til kartofler
¼ tsk
Salt til sauce
1.5 spsk
Olie til sauce
2 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
1 stk
Æg til panering
¼ tsk
Salt til fisk
1 spsk
Olie til stegning
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Skær løg i tynde, halve skiver.
Fordel kartofler og løg på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med halvdelen af Tex-Mex, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, hak koriander fint.
Hak peanuts groft.
Halver lime.
Bland chiliflager, peanuts, koriander, et stort skvæt limesaft, salt og olivenolie i en lille skål.
TIP: Undlad chilien, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skyl spinat.
Hak tomat groft.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken, og kom panko og resterende Tex-Mex i en tredje dyb tallerken.
Dup fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt.
Vend fisk i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 2-3 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt, og overfør til en tallerken med køkkenrulle. Krydr med et nip salt.
Vend spinat med fritter lige inden servering.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret fritter og fisk på tallerkener.
Top fritter med tomat.
Dryp peanutsalsa over fisk på voksentallerkenerne.
Server med mayonnaise til børnetallerkenerne.