I dag skal vi lave sprøde og lækre svineschnitzler, som bliver et garanteret hit for både store og små! Vi serverer vores schnitzler med kogte kartofler vendt med remoulade, og en sprød æblesalat med agurk og dild. Prikken over i'et er vores citronsyltede skalotteløg med dild og kapers, der giver syrlighed og friskhed til schnitzlen. Perfekt til voksenschnitzler, men også til modige børneschnitzler!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Svineschnitzel
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Skalotteløg
75 g
Remoulade
(Indeholder: Æg, Sennep)
400 g
Små kartofler
1 stk
Dild
1 stk
Citron
1 stk
Æble
15 g
Kapers
1 stk
Agurk
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til kød
2 spsk
Mel til panering
1 stk
Æg til panering
¼ tsk
Salt til panering
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
1 spsk
Olie til stegning
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Halver kartofler.
Kog i 12-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.
Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.
Imens, skær skalotteløg i tynde, halve skiver.
Halver citron.
Hak dild fint.
Pres halvdelen af citron ned i en lille skål, og bland med sukker og halvdelen af dild.
Vend kapers (inklusiv væde) og skalotteløg i lagen.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Bland agurk, æble, resterende dild, olivenolie og salt i en stor skål.
Krydr svinekød med salt.
Bland hvedemel, salt og et nip peber i en dyb tallerken.
Pisk æg i en anden dyb tallerken.
Kom panko i en tredje dyb tallerken.
Vend svinekød i hvedemel, derefter i æg og til sidst i panering. Overfør til en ren tallerken.
TIP: Hvis du ikke har æg, kan det erstattes med mælk.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg svinekød i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt.
Vend kartofler med remoulade.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Anret svinekød, kartofler og salat på tallerkener.
Top svinekød med syltet skalotteløg på de voksnes tallerkener.