HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKarrystegt Oksekød
topBanner
Karrystegt oksekød

Karrystegt oksekød

med stærk tomatsalat og sød abrikoschutney

En spændende ret med masser af smag, farve og struktur. Vi steger hakket oksekød med Curry-on, Goan Xacuti, ingefær og hvidløg. Når kødet simrer, laver vi en frisk tomatsalat med koriander og chili. Vi serverer kød og salat med kogt ris og syrlig abrikoschutney.

Tags:Hurtig
Allergener:GlutenSojaSennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

2 stk

Gulerod

1 stk

Løg

1 stk

Hvidløgsfed

½ stk

Ingefær

250 g

Hakket oksekød

4 g

Goan xacuti

2 g

Curry-on

25 ml

Sojasauce

(IndeholderGluten, Soja)

50 g

Abrikoschutney

(IndeholderSennep)

2 stk

Tomat

1 pose

Koriander

½ stk

Rød chili

30 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)685 kcal
Energi (kJ)2865 kJ
Fedt21.79 g
Mættet fedt6.6 g
Kulhydrat86.15 g
Sukker21 g
Protein35.42 g
Salt5.6 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

2

Skær løg i tynde, halve skiver. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Riv hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft.

3

Opvarm olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Steg hakket oksekød under omrøring i 3-4 min, eller indtil brunet. Tilsæt gulerod og løg, og steg videre i 2 min, eller indtil bløde.

4

Tilsæt Curry-on, Goan xacuti, ingefær, hvidløg, og et nip salt* og peber*, og steg i 30 sek. Tilsæt sojasauce og et skvæt vand*, og lad simre i 3-4 min. Tag panden af varmen, tilsæt halvdelen af abrikoschutney, og rør rundt. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Hak tomat fint. Hak koriander fint. Hak chili [1/2 stk, 2P] fint. Skyl spinat, og hak groft. Bland tomat, koriander (gem lidt til anretning), chili og spinat med en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en lille skål.

6

Anret ris i dybe tallerkener sammen. Top med oksekød og tomatsalat. Drys med resterende koriander. Top med resterende abrikoschutney.