Donburi er en japansk ret med ris toppet med kød, grøntsager og sauce eller dressing. Aftenens ris er aromatiske jasminris, aftenens kød er sprødstegte panko-ingefær panerede rejer, og grønsagerne består af mangosalat med pak choi, chili og lime. Og så topper vi herlighederne med asiatisk dressing og spicy srirachamayo.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ g
Chiliflager
1 stk
Lime
½ stk
Mango
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
150 g
Jasminris
1 stk
Pak choi
20 g
Asiatisk dressing
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
50 g
Vegansk srirachamayonnaise
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til grøntsager
½ spsk
Olie til grøntsager
1 spsk
Mel til panering
¼ tsk
Salt til panering
½
Æg til panering
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak pak choi groft.
Halver lime.
Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 2 cm tern.
Bland pak choi, chiliflager, mango, limesaft, salt og olivenolie i en stor skål.
Dup rejer tørre med et køkkenrulle, og overfør til en mellemstor skål.
Vend rejer med hvedemel, Ginger Ninja, salt og et stort nip i skålen.
Pisk æg i en anden skål, og vend derefter i skålen med rejer.
TIP: Brug halvdelen af det piskede æg.
Hæld olivenolie i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Vend panko i skålen med rejer.
Steg rejer i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Brug pankoen fra stegepanden som drys. - Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret ris, rejer og mangosalat i dybe tallerkener.
Top med asiatisk dressing og srirachamayonnaise.