Donburi er en japansk ret af ris toppet med kød, grøntsager og teriyakisauce. Aftenens ris er aromatisk ingefærris med smør, kødet er sprødstegt andelår glaseret med teriyakisauce, og grønsagerne består af bagte sesamsukkerærter, syltede radiser og gulerod.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
150 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
10 g
Ingefærpasta
430 g
Sous vide andelår, konfiteret
75 g
Radiser
1 stk
Gulerod
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
1 pose
Sukkerærter
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
¼ tsk
Salt til grøntsager
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Placer andelår med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt.
Bag i ovnen i 30 min.
Imens, smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits ingefærpasta i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Halver lime.
Skær radiser i tynde skiver.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland limesaft, sukker, salt, radiser og gulerod i en mellemstor skål.
Hæld lage fra inden servering.
Fordel sukkerærter på en bageplade med bagepapir, når andelårene har 5 min tilbage. Dryp med en smule olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i 4-5 min, eller indtil næsten møre.
Glaser færdigbagte andelår med halvdelen af teriyakisauce.
Kom hver portion ris i en lille skål, og pres let sammen. Placer en tallerken ovenpå, og vend på hovedet, så risen får form som en kuppel. Fortsæt med risen til resten af portionerne.
Anret ris, sukkerærter og andelår ved siden af, og top andelår med resterende teriyakisauce.
Server med grøntsager.