Skriger børnene efter pasta med tomatsauce? Gør det nemt, og server det hele i samme stegepande! Vi steger rustikke kødboller med middelhavskrydderier, som vi derefter blander med rigatoni og en dejlig tomatsauce med zucchini og hvidløg. Vi topper med mozzarella og frisk persille, og så er maden klar til at blive slugt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Zucchini
4 g
Oksebouillon
4 g
Middelhavsdrøm
1 pakke
Hakkede tomater
250 g
Hakket svine-/kalvekød
1 pakke
Pasta
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Sennep)
50 g
Revet gouda
(Indeholder Mælk)
1 stk
Løg
1 pose
Bredbladet persille
½ dl
Gemt pastavand
1
Æg til kødboller
tsk
Salt til kødboller
½ spsk
Olie til stegning
½ tsk
Salt til sauce
1.5 tsk
Sukker til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 10-11 min, eller indtil næsten ‘al dente' (tilberedes færdig i trin 5).
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, bland hakket svine-/kalvekød, æg, halvdelen af Middelhavsdrøm og salt i en stor skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Form fars til kødboller (5 pr. person), og steg i 6-8 min, eller indtil gyldne og næsten gennemstegte (tilberedes færdig i trin 4). Overfør til en tallerken.
TIP: Farsen er blød, så vent med at vende indtil de har fået stegeskorpe.
Imens, hak løg fint.
Skær zucchini i 1 cm tern.
Pluk persille.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Steg zucchini og løg i 2-3 min, eller indtil bløde. Krydr med et nip salt.
Tilsæt hakkede tomater, Hvide Løjer & Urter, resterende Middelhavsdrøm, oksebouillon, salt og sukker, og rør rundt.
Tilsæt kødboller, og vend sammen. Sænk til middel varme, og lad simre i 1-2 min.
Tilsæt pasta og pastavand, og vend sammen.
Drys med revet ost, dæk til med låg, og lad simre i 2-3 min, eller indtil kødbollerne er gennemstegt og osten er smeltet.
VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Top med persille.
Server retten i stegepanden.