Italiensk kyllinge-'feast' og cremet sauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Italiensk kyllinge-'feast' og cremet sauce

Italiensk kyllinge-'feast' og cremet sauce

med knuste pestokartofler og salat

Aftenens opskrift indgår i kategorien "festmåltid", og du kan se frem til et overdådigt et af slagsen! Vi krydrer en hel kylling med BBQ-krydderi og bager den til sprød perfektion. Samtidig bager vi kartofler, som vi knuser let og topper med hjemmelavet pesto. Vi laver også en cremet sauce med soltørrede tomater, fløde og middelhavskrydderier, og en frisk salat med rucola, frisk mozzarella og cherrytomater.

Allergener:
Æg
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid50 minutter
40 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

100 g

Soltørrede tomater

1100 g

Hel kylling

4 g

Middelhavsdrøm

20 g

Pinjekerner

(Kan indeholde Hvede, Nødder, Jordnødder, Sesam, Byg, Havre, Rug, Spelt)

5 g

BBQ-krydderi

(Indeholder Æg Kan indeholde Æg)

500 g

Kartofler

½ stk

Hvidløgsfed

250 g

Cherrytomater

1 pose

Basilikum

40 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

70 g

Rucola

300 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

10 g

Kyllingefond

1 pose

Bredbladet persille

1 pakke

Mozzarella

(Indeholder Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Olie til marinade

½ tsk

Salt til kød

2.5 spsk

Olie til pesto

1 spsk

Vand til pesto

¼ tsk

Salt til pesto

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

¼ tsk

Salt til kartofler

1 spsk

Olie til sauce

1 dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)9100 kJ
Kalorier (kcal)2175 kcal
Fedt143.7 g
Mættet fedt46.8 g
Kulhydrat74.4 g
Sukker23.6 g
Protein142.6 g
Salt7.7 g

Fremgangsmåde

Bag kylling
1

Tag kylling ud af køleskabet 30 min inden tilberedning. Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Bland olivenolie og BBQ-krydderi i en lille skål.

Dup kylling tør med køkkenrulle, dryp med BBQ-olie, og krydr med salt udvendigt og indvendigt. Placer kylling på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 20 min. Sænk til 220°C/200°C (varmluft), og bag videre i 25-35 min, eller indtil gennemtilberedt.

TIP: Lad kyllingen hvile i 20 min inden servering. - Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Kog kartofler
2

Kog kartofler (uskrællet) i 15-18 min, eller indtil møre.

Lav pesto
3

Imens, hak persille, pinjekerner og basilikum meget fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland persille, pinjekerner, basilikum, hvidløg, finrevet ost, olivenolie, vand, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen virker tyk.

Lav salat
4

Halver cherrytomater.

Hæld væde fra mozzarella, dup tør med køkkenrulle, og skær i 2 cm tern.

Skyl rucola.

Bland rucola, mozzarella, cherrytomater, olivenolie og salt i en skål.

Knus kartofler
5

Fordel kartofler på en bageplade med bagepapir, og knus let med en gaffel. Dryp med olivenolie, og krydr med salt.

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg soltørrede tomater i 1-2 min. Tilsæt Middelhavsdrøm, og steg videre i 30 sek. Tilsæt madlavningsfløde, vand, salt og kyllingebouillon, og lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet.

Server
6

Anret kylling og kartofler på fade. Top kartofler med pesto.

Server med sauce og salat.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image