I aften frister vi med en yderst innovativ sandwich, fyldt med spændende ingredienser. Vi luner baguette, smører dem med basilikumdressing med aioli, og fylder dem med middelhavskrydrede kødboller med ost, karamelliseret rødløg og friske cherrytomater og rucola. Vi serverer vores italienske oksekødssandwich med ostebagte kartofler.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
100 g
Revet gouda
(Indeholder: Mælk)
25 g
Panko
(Indeholder: Gluten, Hvede)
20 g
Rucola
125 g
Cherrytomater
4 g
Middelhavsdrøm
150 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
225 g
Hakket oksekød
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
12 ml
Balsamico
(Indeholder: Sulfitter)
1 stk
Basilikum
20 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
2 stk
Baguette
(Indeholder: Hvede, Gluten)
40 g
Aioli
(Indeholder: Æg, Sennep)
1 stk
Rødløg
½ tsk
Salt til kartofler
½ spsk
Olie til stegning
2 spsk
Vand til karamelliserede løg
½ tsk
Sukker til karamelliserede løg
1 stk
Æg til panering
½ tsk
Salt til panering
¼ tsk
Salt til dressing
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i både.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.
Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde.
Tilsæt balsamico, vand, sukker og et nip salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.
Tag panden af varmen.
Imens, bland hakket oksekød, æg, panko, Middelhavsdrøm og salt i en stor skål.
Form fars til frikadeller (3 pr. person), og overfør til en anden bageplade med bagepapir.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil brunede og gennemtilberedte, når kartoflerne har 12 min tilbage.
VIGTIGT: Kødet er færdigt, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl rucola.
Halver cherrytomater.
Hak basilikum fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt, aioli, hvidløg, basilikum, salt og et nip peber i en skål.
Placer brød på risten, når kartoflerne har 5 min tilbage.
Top kartofler med finrevet ost og frikadeller med gouda.
Bag i ovnen i 4-5 min, eller indtil osten er smeltet og brødet er gennemvarmet.
Del brød på langs, og smør med en smule basilikumdressing.
Fyld med frikadeller, rødløg, rucola og cherrytomater, og krydr med salt og et nip peber. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Server med kartofler og resterende basilikumdressing.