Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Findes der noget bedre en kold aften end en varm, krydret gryderet? Forkæl familien med aftenens fantastiske ret, en skøn gryderet med kikærter og spinat. Gryderetten får spændende smag af karry, ingefær og hvidløg, og kokosmælk bidrager med den perfekte cremethed. Vi serverer vores skønne gryderet med ris med forårsløg, og topper med chili og basilikum!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Jasminris
1 pose
Thaibasilikum
1 pakke
Kikærter
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
60 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
½ stk
Ingefær
1 stk
Løg
200 ml
Kokosmælk
1 stk
Peberfrugt
½ g
Chiliflager
1 stk
Forårsløg
5 g
Ginger Ninja
(Indeholder Æg, Sennep)
4 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
½ tsk
Salt (trin 1)
3 dl
Vand (trin 1)
½ spsk
Olivenolie (trin 1)
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
Snit forårsløg fint.
Opvarm olivenolie [1/2 spsk I 1 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Svits forårsløg i 1-2 min, eller indtil gylden og velduftende.
Tilsæt vand [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt [1/2 tsk dl | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
TIP: Fjern ikke låget!
Hak løg fint.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Skær peberfrugt i 1 cm tern.
Skyl spinat under koldt vand i et dørslag.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande.
Steg løg og peberfrugt i 4-5 min, eller indtil let brunet.
Skyl kikærter under koldt vand i en si.
Tilsæt ingefær og karrypasta til stegepanden, og steg videre i 1 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt kikærter, kokosmælk, sojasauce, Ginger Ninja og grøntsagsbouillon til stegepanden, og rør rundt.
Sænk til lav varme, og lad simre i 8-9 min, eller indtil let tyknet.
Hak thaibasilikum groft.
Mos halvdelen af kikærter med en gaffel.
Tilsæt spinat og halvdelen af thaibasilikum, og vend sammen.
Smag til med salt og peber.
Anret ris og kikærter i dybe tallerkener.
Drys med chiliflager [1/2 pakke, 2P] og resterende thaibasilikum.