I aften går den kulinariske rejse til Indien, og vi laver skøn mad med masser af spændende råvarer. Luftige ris får ekstra smag og tekstur ved at blive kogt med smørstegte cashewnødder. Vi marinerer kyllingen i yoghurt og dejlige krydderier. En frisk mynte- og agurkesalat og kølende abrikosyoghurt giver en fin kontrast.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Langkornede hvide ris
25 g
Abrikoschutney
(Indeholder: Sennep)
20 g
Cashewnødder
(Indeholder: Nødder Kan indeholde spor af: Byg, Havre, Jordnødder, Rug, Sesam, Spelt, Hvede)
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
150 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
300 g
Kyllingebryststrimler
1 stk
Mynte
8 g
Mild Mahal
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til kød
¼ tsk
Salt til salat
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til dressing
Hak cashewnødder groft.
Opvarm en mellemstor gryde på middelhøj varme.
Rist cashewnødder i 2-3 min, eller indtil gyldne. Tilsæt smør, og lad smelte under omrøring.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 14 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, bland kylling, Mild Mahal og salt i en mellemstor skål.
Tilsæt halvdelen af yoghurt, og rør rundt.
Skyl spinat.
Skær agurk i 2 cm tern.
Hak mynte groft.
Bland spinat, agurk, mynte, salt og olivenolie i en stor skål.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling (uden overskydende marinade) i 4-5 min, eller indtil brunet og gennemstegt.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, bland resterende yoghurt, abrikoschutney og salt i en lille skål.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kylling og mynte-agurkesalat.
Server med abrikosyoghurt.