topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk tandoori-rejebowl

Indisk tandoori-rejebowl

med kokosris og frisk mangosalat

I aften frister vi med smuk og velsmagende bowl fyldt med skønne ingredienser, med inspiration fra Indien. Vi fylder vores bowl med velduftende kokosris, Tikka Masala- panerede rejer, en frisk mangosalat med agurk, mynte og limesyltede rødløg, og kølende hvidløgsyoghurt.

Tags:
Stærk
Hurtig
Allergener:
Mælk
Krebsdyr

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime

150 g

Jasminris

1 stk

Agurk

75 g

Yoghurt

(Indeholder Mælk)

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr)

½ stk

Hvidløgsfed

15 g

Kokosmel

(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)

15 g

Tikka masala

1 g

Chiliflager

½ stk

Rødløg

½ stk

Mango

1 pose

Mynte

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør til ris

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til syltning

½ tsk

Sukker til syltning

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til rejer

1 spsk

Smør til stegning

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2458 kJ
Kalorier (kcal)587 kcal
Fedt21.6 g
Mættet fedt12.4 g
Kulhydrat80 g
Sukker14.6 g
Protein18.2 g
Salt4.4 g

Fremgangsmåde

Lav kokosris
1

Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.

Svits kokosmel i 30 sek, eller indtil brunet.

Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Sylt rødløg
2

Imens, hak rødløg fint.

Halver lime.

Bland limesaft,sukker og salt i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Forbered frugt og grønt
3

Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.

Riv mynteblade groft.

Hak agurk groft.

Bland agurk, mango og mynte i en stor skål.

Paner rejer
4

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.

Bland rejer, Tikka Masala og chiliflager i en mellemstor skål.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Steg rejer
5

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg rejer med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Tilsæt smør, og lad smelte.

Vend rødløg i skålen med mango lige inden servering.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Server
6

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med rejer og salat.

Server med hvidløgsyoghurt.