I aften frister vi med smuk og velsmagende bowl fyldt med skønne ingredienser, med inspiration fra Indien. Vi fylder vores bowl med velduftende kokosris, Tikka Masala- panerede rejer, en frisk mangosalat med agurk, mynte og limesyltede rødløg, og kølende hvidløgsyoghurt.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
1 stk
Agurk
75 g
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
½ stk
Hvidløgsfed
15 g
Kokosmel
(Kan indeholde Nødder, Jordnødder, Hvede, Spelt, Gluten, Rug, Havre, Byg, Sesam)
15 g
Tikka masala
1 g
Chiliflager
½ stk
Rødløg
½ stk
Mango
1 pose
Mynte
½ spsk
Smør til ris
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til syltning
½ tsk
Sukker til syltning
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til rejer
1 spsk
Smør til stegning
Smelt smør i en mellemstor gryde på middel varme.
Svits kokosmel i 30 sek, eller indtil brunet.
Tilsæt vand, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, hak rødløg fint.
Halver lime.
Bland limesaft,sukker og salt i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Skræl mango, skær over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern.
Riv mynteblade groft.
Hak agurk groft.
Bland agurk, mango og mynte i en stor skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Bland yoghurt, hvidløg og et nip salt og peber i en lille skål.
Bland rejer, Tikka Masala og chiliflager i en mellemstor skål.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg rejer med salt i 1-2 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte. Tilsæt smør, og lad smelte.
Vend rødløg i skålen med mango lige inden servering.
TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med rejer og salat.
Server med hvidløgsyoghurt.