topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Indisk butterchicken

Indisk butterchicken

med gule basmatiris og frisk spinat

I har sikkert spist butter chicken på en indisk restaurant. I aften får I mulighed for selv at tilberede denne cremede delikatesse, som helt sikkert vil smage endnu bedre end den på restauranten. Vi serverer vores kylling med lækkert basmatiris, der får en dejlig gul og grøn farve af at blive kogt med karry, og blandet med frisk spinat.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 stk

Tomat

280 g

Kyllingebryst

30 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

1 stk

Rød chili

2 g

Spidskommen, stødt

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

1 dåse

Tomatpuré

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

8 g

Mild Mahal

2 g

Curry-on

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 tsk

Salt (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 dl

Vand (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)805 kcal
Energi (kJ)3366 kJ
Fedt32.4 g
Mættet fedt15.5 g
Kulhydrat78.11 g
Sukker16.8 g
Protein46.66 g
Salt4 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] og Curry-on i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

Forbered råvarer
2

Hak løg fint. Riv hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak tomat fint. Skyl spinat, og hak groft. Snit chili fint. Skær kylling i 2 cm tern på et andet skærebræt.

Steg kylling
3

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt* og peber*, og steg i 5-6 min, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav sauce
4

Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg løg, gulerod og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt tomat, tomatpuré, Mild Mahal og spidskommen [½ pakke, 2P], og steg videre i 3-4 min. Tilsæt madlavningsfløde og vand* [1 dl | 2 dl] lidt ad gangen under omrøring.

Tilsæt kylling
5

Tilsæt kylling og salt* [1 tsk | 2 tsk], og lad simre i 2-3 min eller indtil let tyknet. Smag til med peber*. Vend spinat (gem lidt til anretning) i gryden med færdigkogt ris.

Server
6

Anret ris og butter chicken i dybe tallerkener. Top med chili og resterende spinat.