HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconIndisk Butterchicken
topBanner
Indisk butterchicken

Indisk butterchicken

med gule basmatiris og frisk spinat

I har sikkert spist butter chicken på en indisk restaurant. I aften får I mulighed for selv at tilberede denne cremede delikatesse, som helt sikkert vil smage endnu bedre end den på restauranten. Vi serverer vores kylling med lækkert basmatiris, der får en dejlig gul og grøn farve af at blive kogt med karry, og blandet med frisk spinat.

Tags:Børnevenlig

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 ml

Madlavningsfløde

1 stk

Tomat

280 g

Kyllingebrystfilet

30 g

Spinat

1 stk

Chili

2 g

Spidskommen, stødt

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

1 dåse

Tomatpuré

1 stk

Løg

1 stk

Gulerod

8 g

Mild Mahal

2 g

Curry-on

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand* (trin 1)

½ tsk

Salt* (trin 1)

1 tsk

Salt* (trin 5)

1 spsk

Olivenolie* (trin 3)

1 dl

Vand* (trin 4)

1 spsk

Smør* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3366.0488 kJ
Kalorier (kcal)804.505 kcal
Fedt32.4597 g
Mættet fedt15.6 g
Kulhydrat78.1101 g
Sukker16.8 g
Protein46.6558 g
Salt4 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] og Curry-on i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt* [1/2 tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

2

Hak løg fint. Riv hvidløg fint. Riv gulerod (uskrællet) groft. Hak tomat fint. Skyl spinat, og hak groft. Snit chili fint. Skær kylling i 2 cm tern på et andet skærebræt.

3

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Krydr kylling med et nip salt* og peber*, og steg i 5-6 min, eller indtil gylden og gennemstegt. Overfør til en tallerken. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

4

Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg løg, gulerod og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt tomat, tomatpuré, Mild Mahal og spidskommen [½ pakke, 2P], og steg videre i 3-4 min. Tilsæt madlavningsfløde og vand* [1 dl | 2 dl] lidt ad gangen under omrøring.

5

Tilsæt kylling og salt* [1 tsk | 2 tsk], og lad simre i 2-3 min eller indtil let tyknet. Smag til med peber*. Vend spinat (gem lidt til anretning) i gryden med færdigkogt ris.

6

Anret ris og butter chicken i dybe tallerkener. Top med chili og resterende spinat.