Skip to main content
Hvid svampepizza

Hvid svampepizza

med babyspinat og frisk tomatsalat

Mmm hjemmelavet pizza… Her fokuserer vi på enkle ingredienser og gode smage, vi starter med en bund af crème fraiche, og fortsætter med lækker topping bestående af spinat, svampe, hvidløg, oregano og mozzarella til at sprede ud over den tykke pizzabund. Vi topper vår pizza med frisk basilikum, og serverer den sammen med en lækker tomatsalat.

Tags:
Børnevenlig
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Champignon

1 stk

Hvidløgsfed

½ g

Oregano, tørret

4 g

Hvide Løjer & Urter

60 g

Spinat

1 stk

Pizzadej

1 pakke

Crème fraiche

100 g

Revet mozzarella

½ pose

Basilikum

2 stk

Tomat

Næringsindhold

Energi (kJ)4103 kJ
Kalorier (kcal)981 kcal
Fedt43 g
Mættet fedt23 g
Kulhydrat97.3 g
Sukker8.2 g
Kostfibre3.8 g
Protein33.7 g
Salt4.2 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Opvarm en bageplade [2 stk, 4P]. Skær svampe i tynde skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Steg svampe
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Tilsæt svampe, krydr med et nip salt* og peber*, og steg i 5-6 min, eller indtil gyldne. Tilsæt hvidløg, oregano [1/2 pakke, 2P] og Hvide Løjer & Urter, og steg videre i 1 min.

Tilsæt spinat
3

Tilsæt spinat, og lad simre i 2-3 min, eller indtil den er faldet sammen.

Bag pizza
4

Tag bagepladen ud af ovnen. Rul pizzadej (og medfølgende bagepapir) ud, og placer på bagepladen. Fordel crème fraiche på pizzadej, og top med svampe og revet mozzarella. Bag pizza i ovnen i 10-13 min, eller indtil gylden.

Bland tomatsalat
5

Skær tomat i tynde både. Hak basilikum fint. Bland tomat, basilikum (gem lidt til anretning) et nip salt* og peber* og eventuelt en smule olivenolie* i en skål.

Server
6

Skær pizza ud i mindre stykker. Drys med resterende basilikum. Server med tomatsalat.