Skip to main content
Hurtig japansk kyllinge-teriyakibowl
Hurtig japansk kyllinge-teriyakibowl

Hurtig japansk kyllinge-teriyakibowl

med sesam-agurkesalat og asiatisk mayonnaise

Teriyakisauce er en japansk sauce, som karakteriseres ved sin søde og syrlige smag. I aften laver vi en lynhurtig omgang aftensmad med teriyakiglaseret kylling, smørvendte hvidløgsris og en skøn, syrlig sesam-agurkesalat med kål. Vi topper herlighederne med asiatisk mayonnaise.

Tags:
Lynhurtig
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Soja
Sesamzaad

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid15 minutter
15 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Lime

150 g

Jasminris

75 g

Teriyakisauce

50 g

Vegansk asiatisk mayonnaise

1 stk

Agurk

1 stk

Hvidløgsfed

300 g

Kyllingebryststrimler

10 g

Sesamfrø

150 g

Snittet kålsalat

½ stk

Rødløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til kød

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Sukker til salat

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Smør til ris

Næringsindhold

Energi (kJ)3509 kJ
Kalorier (kcal)839 kcal
Fedt35.3 g
Mættet fedt7.4 g
Kulhydrat82.5 g
Sukker15.2 g
Kostfibre4.6 g
Protein45.8 g
Salt5.2 g
Potassium28.8 mg
Calcium4.4 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, kog under låg på lav varme i 14 min, og tag gryden af varmen.

Steg kylling
2

Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Krydr kylling med salt, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.

Tilsæt teriyakisauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Lav sesam-agurkesalat
3

Imens, halver lime.

Skær agurk i tynde, halve skiver.

Skær rødløg i tynde skiver.

Bland sesamfrø, kålsalat, rødløg, agurk, olivenolie, sukker, salt og et stort skvæt limesaft i en stor skål.

Pres eller hak hvidløg fint.

Vend hvidløg og smør i gryden med færdig ris.

Server
4

Anret ris i dybe tallerkener.

Top med teriyakikylling.

Server med sesam-agurkesalat og asiatisk mayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image