Teriyakisauce er en japansk sauce, som karakteriseres ved sin søde og syrlige smag. I aften laver vi en lynhurtig omgang aftensmad med teriyakiglaseret kylling, smørvendte hvidløgsris og en skøn, syrlig sesam-agurkesalat med kål. Vi topper herlighederne med asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
75 g
Teriyakisauce
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
1 stk
Agurk
1 stk
Hvidløgsfed
300 g
Kyllingebryststrimler
10 g
Sesamfrø
150 g
Snittet kålsalat
½ stk
Rødløg
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
½ spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Sukker til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Smør til ris
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, kog under låg på lav varme i 14 min, og tag gryden af varmen.
Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med salt, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Tilsæt teriyakisauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, halver lime.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Skær rødløg i tynde skiver.
Bland sesamfrø, kålsalat, rødløg, agurk, olivenolie, sukker, salt og et stort skvæt limesaft i en stor skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Vend hvidløg og smør i gryden med færdig ris.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med teriyakikylling.
Server med sesam-agurkesalat og asiatisk mayonnaise.