Teriyakisauce er en japansk sauce karakteriseret ved sin søde og syrlige smag. I aften steger vi kylling gylden, og blander den derefter med teriyakisauce. Vi serverer vores kyllinge-teriyaki med hvidløgsris med smør og en skøn sesam-agurkesalat med spinat og lime. Vi topper herlighederne med asiatisk mayonnaise.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Lime
150 g
Jasminris
75 g
Teriyakisauce
(Indeholder Gluten, Hvede, Soja)
50 g
Vegansk asiatisk mayonnaise
(Indeholder Soja, Hvede, Gluten, Sesam)
1 stk
Agurk
30 g
Spinat
1 stk
Hvidløgsfed
300 g
Kyllingebryststrimler
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til kød
½ spsk
Olie til stegning
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Sukker til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Smør til ris
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, kog under låg på lav varme i 14 min, og tag gryden af varmen.
Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Krydr kylling med salt, og steg i 4-5 min, eller indtil gylden og gennemstegt.
Tilsæt teriyakisauce, og lad simre i 1 min, eller indtil gennemvarmet.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl spinat, og halver lime.
Skær agurk i tynde, halve skiver.
Bland sesamfrø, spinat, agurk, olivenolie, sukker, salt og et stort skvæt limesaft i en stor skål.
Pres eller hak hvidløg fint.
Vend hvidløg og smør i gryden med færdig ris.
Anret ris i dybe tallerkener.
Top med kylling.
Server med sesam-agurkesalat og asiatisk mayonnaise.