I aften laver vi Buddah bowl, en fantastisk alt i et ret, med masser af spændende ingredienser. Vi starter med at koge bulgur sammen med grøntsagsbouillon. Imens bulguren koger, bager vi kikærter, som får skøn smag af BBQ-sauce. Så bygger vi vores bowl med bulgur, kikærter, peberfrugt, avocado og mango, og serverer sammen med hjemmesyltet rødløg og en cremet srirachamayo.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
170 g
Bulgur
(Indeholder Hvede, Gluten)
8 g
Grøntsagsbouillon
(Indeholder Selleri)
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløg
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
60 g
BBQ-sauce
(Indeholder Sulfitter, Sennep)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Nødder, Jordnødder)
50 g
Srirachamayonnaise
(Indeholder Sennep, Æg)
½ stk
Mango
1 pakke
Kikærter
1 stk
Peberfrugt
1 tsk
Salt (trin 3)
3 tsk
Sukker (trin 3)
8 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Vand (trin 5)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bring vand* [8 dl I 16 dl] i kog i en gryde. Tilsæt bulgur og grøntsagsbouillon, og kog i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'. Hæld vand fra, og kom bulgur tilbage i gryden.
Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med BBQ-sauce og en smule olivenolie*, krydr med et stort nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gyldne.
Skær rødløg i tynde, halve skiver. Bland rødløg, hvidvinseddike, sukker* [3 tsk | 6 tsk] og salt* [1 tsk | 2 tsk] i en lille skål. Dæk til med vand*, og stil til side indtil servering.
Skær mango [1/2 stk, 2P] over på langs ca. 1 cm fra midten uden om stenen, og skær i 1 cm tern. Skær peberfrugt i 1 cm tern. Skær agurk i tynde, halve skiver.
Bland srirachamayonnaise og vand* [1 spsk | 2 spsk] i en lille skål. Si væde fra rødløg.
Anret bulguri skåle. Top med BBQ-kikærter, peberfrugt, agurk, mango og rødløg. Drys med sesamfrø. Dryp med srirachamayonnaise.