
Honning- og sojaglaserede rejer
med jasminris, spidskål & koriander
Tag en rutsjebanetur gennem glasur af honning i et hav af kokosmælk og sojaglaserede rejer, der får dine smagsløg til at skyde til vejrs. Tuml omkring stegt spidskål og vidunderligt skarp mynte, inden du går i land på en ø af kridhvide jasminris for at lade glædestårerne tørre. Så god, at du vil have den hver dag.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
25 g
Honning
1 stk
Forårsløg
1 stk
Ingefær
150 g
Jasminris
2 stk
Hvidløgsfed
2 stk
Gulerod
200 g
Spidskål
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)
200 ml
Kokosmælk
20 g
Gul karrypasta
(Indeholder Sennep)
1 pose
Koriander
1 stk
Lime, økologisk
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2.5 dl
Vand (trin 2)
Fremgangsmåde

Snit forårsløg fint. Skræl ingefær, og riv fint. Hak hvidløg fint. Snit spidskål fint. Skær gulerod (uskrællet) i tynde stave. Skær lime i både. Hak koriander groft.

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits forårsløg og halvdelen af ingefær i 1 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og et nip salt*, og bring i kog. Sænk til lav varme, og lad simre i 12 min under låg. Tag gryden af varmen, og lad hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

Opvarm en smule olivenolie* i en anden gryde på middelhøj varme. Steg hvidløg, spidskål, gulerod og resterende ingefær i 5-6 min. Tilsæt kokosmælk og karrypasta, og lad simre i 5-6 min, eller indtil let tyknet. Krydr med et nip salt* og peber*.

Bland honning, sojasauce, limesaft [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* i en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg rejer i 2-3 min. Tilsæt glace, og lad simre i 1-2 min, eller indtil væden er fordampet. VIGTIGT: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Anret ris, grøntsager og kokossauce i dybe tallerkener. Top med rejer og koriander. Server med limebåde.