Tag en rutsjebanetur gennem glasur af honning i et hav af kokosmælk og sojaglaserede rejer, der får dine smagsløg til at skyde til vejrs. Tuml omkring stegt spidskål og vidunderligt skarp mynte, inden du går i land på en ø af kridhvide basmatiris for at lade glædestårerne tørre. Så god, at du vil have den hver dag.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
150 g
Forårsløg
1 stk
Ingefær
25 ml
Jasminris
25 g
Hvidløgsfed
150 g
Gulerod
20 g
Spidskål
3.5 dl
Lime
Sojasauce
(Indeholdergluten, soja)Honning
Rejer
(Indeholderkrebsdyr, sulfitter)Kokosmælk
Gul karrypasta
(Indeholdersennep)Koriander
Vand*
Snit forårsløg fint. Skræl og riv ingefær fint. Hak hvidløg fint. Snit spidskål fint. Skær gulerod i tynde stave. Skær lime i både. Hak koriander groft.
Opvarm en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Svits forårsløg og 1/2 ingefær i 1 min. Tilsæt ris, vand* og et nip salt*. Bring i kog. Sænk til lav varme. Lad simre i 12 min under låg. Tag gryden af varmen. Lad risene hvile i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Opvarm en smule olivenolie* i en gryde ved middelhøj varme. Steg hvidløg, spidskål, gulerod og resterende ingefær i 5-6 min. Tilsæt kokosmælk og karrypasta. Lad simre i 5-6 min, eller indtil let tyknet. Krydr med salt* og peber*.
Bland honning, soja, vand* [1 spsk, 2 pers. | 2 spsk, 4 pers.], et skvæt limesaft og et nip salt* i en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Pil rejer (hvis foretrukket). Steg i 2-3 min. Tilsæt glace. Lad simre i 1-2 min, eller indtil væden er fordampet.
Anret ris, grøntsager og kokossauce i dybe tallerkener. Top med glaserede rejer og koriander. Server med limebåde.