Byd familien på aromatiske hvidløgsris og superlækre rissoles glaseret i fantastisk hoisinsauce. De lækre hvidløgsris indeholder masser af skønne grøntsager, gulerod, pak choi og forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
200 g
Pak choi
20 g
Hoisinsauce (vegetarisk)
(Indeholdersesam, gluten, soja)12.5 ml
Asiatisk dressing
(Indeholdersesam, gluten, soja)250 g
Sojasauce
(Indeholdergluten, soja)150 g
Hakket oksekød
1 stk
Jasminris
30 g
Hvidløgsfed
1 stk
Panko
(Indeholdergluten)1 stk
Gulerod
3 dl
Forårsløg
1 spsk
Vand* (trin 1)
0.15 dl
Hvedemel* (trin 2)
efter behov
Vand* (trin 5)
1 stk
Smør*
¼ tsk
Æg* (trin 2)
¼ tsk
Salt* (trin 1)
Salt* (trin 2)
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [20 g | 40 g] med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Riv gulerod (uskrællet) groft. Skær pak choi i 1 cm tynde skiver. Bland hakket oksekød, asiatisk dressing, hvedemel* [1 spsk | 2 spsk], panko, æg* [1 stk | 2 stk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en skål. Form fars til kødboller (3 pr. person), og tryk flade (ca. 2 cm). Stil til side på en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Tilsæt gulerod, pak choi og vand* [1 spsk | 2 spsk], og steg i 4-5 min. Krydr med et nip salt* og peber*, og overfør til en skål. Vend grøntsager i gryden med færdigkogt ris.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg rissoles i 5-6 min på hver side. VIGTIGT: Rissoles er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Bland hoisinsauce og sojasauce [1/2 pakke, 2P] i en lille skål. Snit forårsløg fint. Hæld hoisinblanding over de færdigstegte rissoles. Vend sammen, og overfør rissoles til en skål. Tilsæt vand* [2 spsk | 3 spsk] og en klat smør* til samme stegepande. Bring i kog på høj varme, og lad saucen tykne.
Anret grøntsagsris og rissoles i dybe tallerkener. Øs hoisinsauce over. Top med forårsløg.