Byd familien på aromatiske hvidløgsris og superlækre rissoles glaseret i fantastisk hoisinsauce. De lækre hvidløgsris indeholder masser af skønne grøntsager, gulerod, pak choi og forårsløg.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Pak choi
60 g
Hoisinsauce
20 g
Asiatisk dressing
(Indeholder Soja, Gluten, Hvede, Sesam)
12.5 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
250 g
Hakket oksekød
150 g
Jasminris
1 stk
Hvidløgsfed
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Gulerod
1 stk
Forårsløg
3 dl
Vand (trin 1)
1 spsk
Hvedemel (trin 2)
0.15 dl
Vand (trin 5)
efter behov
Smør
1 stk
Æg (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 2)
Pres eller hak hvidløg fint. Smelt smør* [20 g | 40 g] med en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.
Riv gulerod (uskrællet) groft. Skær pak choi i 1 cm tynde skiver. Bland hakket oksekød, asiatisk dressing, hvedemel* [1 spsk | 2 spsk], panko, æg* [1 stk | 2 stk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber* i en skål. Form fars til kødboller (3 pr. person), og tryk flade (ca. 2 cm). Stil til side på en tallerken.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Tilsæt gulerod, pak choi og vand* [1 spsk | 2 spsk], og steg i 4-5 min. Krydr med et nip salt* og peber*, og overfør til en skål. Vend grøntsager i gryden med færdigkogt ris.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg rissoles i 5-6 min på hver side. VIGTIGT: Rissoles er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Bland hoisinsauce og sojasauce [1/2 pakke, 2P] i en lille skål. Snit forårsløg fint. Hæld hoisinblanding over de færdigstegte rissoles. Vend sammen, og overfør rissoles til en skål. Tilsæt vand* [2 spsk | 3 spsk] og en klat smør* til samme stegepande. Bring i kog på høj varme, og lad saucen tykne.
Anret grøntsagsris og rissoles i dybe tallerkener. Øs hoisinsauce over. Top med forårsløg.