Faldt I for den fristende titel på denne opskrift? Vi garanterer, at I ikke bliver skuffede over resultatet. I aften laver vi en fantastisk ret med kuller som vi krydrer med Harissa-krydderi og bager sammen med kartofler, gulerødder, peperfrugt og radiser krydret med røget paprika. Spændende tilbehør er gremolata med persille, hvidløg og citronsaft og kølende fraiche.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
75 ml
Fraiche
(Indeholder Mælk)
4 g
Røget paprika
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
75 g
Radiser
1 stk
Rødløg
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Gulerod
4 g
Harissa-krydderi
1 pose
Bredbladet persille
1 tsk
Salt til grøntsager
2 spsk
Olie til gremolata
¼ tsk
Salt til gremolata
¼ tsk
Salt til fisk
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartoffel (uskrællet), gulerod (uskrællet) og peberfrugt i 2 cm tern.
Skær rødløg i 2 cm både.
Halver radiser.
Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med røget paprika, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader hvis de er overfyldte
Hak persille fint.
Pres eller hak hvidløg fint.
Halver citron.
Bland persille, hvidløg, citronsaft, olivenolie, salt og et stort nip peber i en lille skål.
Dub fisk tør med køkkenrulle, dryp med olivenolie, og krydr med Harissa-krydderi, salt og et nip peber.
Placer fisk ovenpå grøntsager, når de har 15 min tilbage i ovnen.
Dryp med olivenolie, og bag i 12-15 min, eller indtil gylden og gennemtilberedt.
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret grøntsager og fisk på tallerkener.
Dryp med gremolata.
Server med fraiche.