I aften steger vi vores Jorden Rundt-krydderiblanding i olivenolie med grønne linser og hvidløg. Derefter blander vi afkølede linser med spinat, tomat, agurk og syltede grøntsager. Vi topper vores linsesalat med fraiche, smuldret salatost og sprøde pitacroutoner med røget paprika.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
2 stk
Tomat
½ g
Grønne linser
(Kan indeholde spor af: Gluten)
50 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Rødløg
2 stk
Pitabrød
(Indeholder: Hvede, Gluten)
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
1 stk
Agurk
4 g
Røget paprika
1 stk
Hvidløgsfed
75 g
Radiser
1 g
Chiliflager
60 g
Spinat
4 g
Jorden Rundt
(Indeholder: Æg, Sennep)
½ spsk
Olie til stegning
1 spsk
Smør til linser
1 spsk
Vand til linser
¼ tsk
Salt til linser
½ tsk
Sukker til syltning
1 spsk
Vand til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
1 spsk
Olie til brød
¼ tsk
Salt til dressing
½ spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Hæld væde fra grønne linser, og hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg Jorden Rundt og hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt linser, chiliflager, smør, vand, salt og et nip til peber, og lad simre i 3-4 min, eller indtil gennemvarmet. Tag panden af varmen.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Skær rødløg i tynde, halve skiver.
Skær radiser i tynde skiver.
Halver citron.
Bland citronsaft, sukker, vand og salt i en lille skål.
Vend rødløg og radiser i skålen, og stil til side.
Skær pitabrød i 2 cm strimler.
Bland pitabrød, olivenolie, røget paprika, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Fordel pitabrød på en bageplade med bagepapir, og bag i 4-6 min, eller indtil gyldne og sprøde.
TIP: Hold øje med croutonerne, så de ikke brænder på.
Imens, skær agurk i tynde, halve skiver.
Hak tomat groft.
Skyl spinat.
Bland spinat, tomat, agurk, syltede grøntsager (inklusive lage), olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Vend afkølede linser i skålen.
Smuldr salatost groft.
Anret salat i dybe tallerkener.
Top med croutoner.
Dryp med fraiche.
Drys med salatost.