Vi kategoriserer en opskrift som “Klimavenlig”, når den udleder min. 50% mindre CO₂ end et gennemsnitligt HelloFresh-måltid. Du kan finde mere information i vores Hjælpecenter.
Stil sulten med disse vidunderlige rejekager. Rejekagerne har fået fantastisk smag af at farsen indeholder en masse skønne ingredienser - rødløg, gulerod. citron, persille og hvidløg. Vi serverer vores gyldenstegte rejekager med ovnbagte kartofler, pastinak og rødbede, og så topper vi med en fantastisk dildcreme og ekstra citron til at presse over.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Citron
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
75 ml
Crème fraiche
(Indeholder Mælk)
150 g
Rejer
(Indeholder Krebsdyr)
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Dild
50 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Rødbede
1 stk
Pastinak
½ stk
Rødløg
1 stk
Gulerod
1 pose
Bredbladet persille
¼ tsk
Salt til grøntsager
1 stk
Æg til fiskefrikadeller
½ tsk
Salt til fiskefrikadeller
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællede), pastinak (uskrællet) og rødbede (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skær citron i både.
Pres eller hak hvidløg fint.
Hak persille og rødløg fint.
Riv gulerod (uskrællet) groft.
Hak rejer fint på et andet skærebræt.
TIP: Jo finere, jo bedre - dette vil binde kødet bedre sammen med øvrige ingredienser.
Bland rejer, gulerod, panko, persille, et skvæt citronsaft, æg, rødløg, Mamas Favorit, hvidløg, salt og peber i en stor skål.
Form fars til rejekager (2 pr. person).
TIP: Lav dem ikke så tynde, at farsen ikke holdes sammen.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme, når rodfrugterne har 10 min tilbage i ovnen.
Steg rejekager i 4-5 min på hver side, eller indtil gyldne og gennemstegte.
TIP: Vend forsigtigt, så de ikke går i stykker - Rejekagerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.
Imens, hak dild fint.
Bland crème fraiche, et skvæt citronsaft, dild og et nip salt og peber i en lille skål.
Anret rodfrugter og rejekager på tallerkener.
Server med dildcreme og resterende citronbåde.